Mad About You komt terug! Hier een snelcursus voor nitwits

Veronica Superguide logo
Mad About You komt terug! Hier een snelcursus voor nitwits

Mad About You komt terug! Hier een snelcursus voor nitwits

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er werd al een hele poos gespeculeerd over de terugkeer van de comedyserie Mad About You. Het zou gebeuren, maar met wie dan? Nu is de kogel door de kerk: ja, Mad About You komt terug en ja, Paul wordt weer gespeeld door Paul Reiser en Jamie door Helen Hunt. Hoe kon het ook anders. Heb je geen idee waar Mad About You over ging? Hier een dummie spoedcursus. 

Het stel

Mad About You is een comedyserie die speelde van 1992 tot 1999.  Mad About You gaat over de relatie tussen docu-maker Paul Buchman en PR-adviseur Jamie Stemple Buchman. Ze zijn pas getrouwd, wonen in New York met hun hond Murray en hebben allebei ook nog een wat problematische relatie met hun ouders (en dan vooral de moeders). Mad About You won drie Golden Globes en twaalf Emmy's. In het laatste seizoen kregen de acteurs een miljoen dollar per aflevering. Ja, de serie was populair. De chemie tussen Paul en Jamie was perfect en het was een echte sit-com, met humor, feelgood en dat in de setting van New York City. 

Married life

De serie gaat over het pasgetrouwde leven. Over de tijd die aanbreekt nadat je met elkaar gaat samenwonen, het vrolijke 'alles kan' moet afleren en het samen leuk moet zien te houden. De makes zeiden 'als ze een kind krijgen is het over'. En ze kregen aan het einde van de serie Mabel, een dochter. De serie eindigt dan ook niet erg sterk, met een zevende seizoen met wat noodgrepen zoals een vooruitblik van wat er met de personages gebeurt, met een voice over. Een relatie die uitgaat maar toch weer niet... Het was niet al te sterk. Zoals je wel vaker ziet bij sitcoms die over hun hoogtepunt heen zijn (Roseanne... aiai)

Alsof er niets gebeurd is graag

We hopen dat dit 'einde' van Mad About You gewoon genegeerd wordt en wordt teruggepakt op het originele idee wat de serie zo sterk maakte: een stel dat kibbelt, klooit, leuk is samen, er wat van probeert te maken en daar soms in slaagt. In de VS zijn ze in ieder geval blij dat de serie die voor veel Amerikanen puur jeugdsentiment is, weer terugkeert.

Een snufje Mad About You

De serie nooit gezien? Kijk deze scènes maar eens en dan krijg je misschien net als ons wel zin in de reboot:

Lees verder