Maarten van Rossem

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maarten van Rossem
BN'ersOphef

Maarten van Rossem verklaart mega-blunder De Slimste Mens

|
|

Laatste update:

Dat Maarten van Rossem dit weekend het geslacht van de nieuwe winnaar van De Slimste Mens verklapte, was géén verspreking of ongelukje, zo blijkt uit een reactie van het opperjurylid himself.

We kunnen straks grofweg de helft van de aankomende De Slimste Mens 2022-kandidaten wegstrepen nu we weten of de winnaar een man of een vrouw is. Flink balen voor de makers van Nederlands populairste quiz én kijkers die de spoiler per ongeluk meekregen toen Maarten 'm dropte in NPO Radio 1-programma Onze Man in Deventer, van Özcan Akyol. Maarten zelf noemt het in een reactie aan De Telegraaf zeker geen blunder...

Maarten van Rossem over (deels) verklappen Slimste Mens-winnaar

Verslaggevver Jordi Versteegden nam contact op met Maarten, die uitlegde waarom hij toch in hemelsnaam zo blunderde. "Hij zegt: ‘Ik noem het niet eens een blunder’, want wat er gebeurde: hij had het idee dat het programma al afgelopen was, dus hij dacht dat hij off the record nog met Eus aan het praten was." Nope, iederéén kon meeluisteren!

'Bijzonder betreurenswaardig'

"Eus zei ook: ‘Is het nou wel zo handig? Want je verklapt nu wel het geslacht.’ Daarop zei Maarten nog: ‘Joh, maar je gaat toch niet naar de hogere heren stappen? Het blijft tussen jou en mij.’" Eén groot misverstand, dus. Maarten baalt er natuurlijk zelf ook van. "Maarten had zoiets van: dit is nooit uitgezonden geweest, maar dus wel. Dat vindt hij wel lastig. Hij zegt: ‘Het is vooral bijzonder betreurenswaardig.’"

Eus reageert

Eus mengde zich via twitter ook nog eens in de kwestie. Volgens hem is het raar dat Jordi - na zijn telefoongesprek met Maarten - met dit verhaal komt. De bewuste spoiler zat namelijk al in de eerste vijf minuten van het interviewprogramma. Hoe kan iemand dan denken dat het programma al is afgelopen? "Je gaat met deze productie geen Tegel winnen", sneerde hij naar de journalist, die toegaf dat-ie het beter had kunnen checken, maar tegelijkertijd ook volhoudt: "Voor of na de uitzending: uiteindelijk gaat het er vooral om dat Maarten dacht dat hij niet on air was toen hij deze uitspraak over De Slimste Mens deed."

De Slimste Mens (Zomereditie) is vanaf maandag 11 juli te zien op NPO 2.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder