Luuk Ikink: Napraatprogramma Eilandpraat mag niet terugkomen

Door Isabel Ockers
Luuk Ikink

Het programma Eilandpraat, de napraattalkshow van Expeditie Robinson, keert komend seizoen niet terug op televisie. Na de teleurstellende kijkcijfers van de vorige reeks van begin dit jaar is besloten er niet mee door te gaan.

Wil je niets missen? Check hier alles over Expeditie Robinson 2022

‘Pijnlijke beslissing’

"Nee, helaas niet", zei Eilandpraat-presentator Luuk Ikink donderdag in RTL Boulevard. "Vorig jaar was het natuurlijk een grandioos succes op internet nadat we van zender waren gehaald", vervolgde hij met enige sarcasme. "Dit jaar gaat het niet gebeuren. Ze hebben besloten om meteen na Expeditie Late Night te doen." Ikink noemde de beslissing vervolgens al lachend "pijnlijk".

Eilandpraat

Eilandpraat werd sinds 2017 gemaakt. Het programma werd eerst op RTL 5 uitgezonden, maar verhuisde vorig jaar naar RTL 4. Toen in maart de oorlog in Oekraïne begon verhuisde de show zelfs eenmalig naar RTL Z. Toen keken slechts 37.000 mensen. Vanwege de teleurstellende kijkcijfers werd Eilandpraat op een gegeven moment helemaal van de buis gehaald en werd de reeks afgemaakt op internet.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.