Lubach terug op de buis: zit er weer een viraltje (of twee) in?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lubach terug op de buis: zit er weer een viraltje (of twee) in?

Lubach terug op de buis: zit er weer een viraltje (of twee) in?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na een afwezigheid van vijf maanden begint Arjen Lubach zondagavond aan zijn negende seizoen van Zondag met Lubach. Na deze reeks van tien afleveringen maakt de cabaretier een comeback in het theater met een solo-comedyshow.

Lubach's prijzencircus

Het VPRO-programma Zondag met Lubach won in 2016 de Zilveren Nipkowschijf en vorig jaar de Gouden Televizier-Ring. Het satirische programma, dat regelmatig rond een miljoen kijkers trekt, is bekend om items die viral gaan en op maandag het gesprek bij de koffieautomaat bepalen.

Niet bezig met verwachtingen

Voor Arjen ligt de lat hoog, maar hij probeert zich af te sluiten voor de verwachtingen van buitenaf. In De Coen en Sander Show zei hij: “Ik probeer een muur te zetten tussen dingen die ik kan beïnvloeden en dingen die ik niet kan beïnvloeden. Dus prijzen en recensies en kijkcijfers staan achter die muur. We zijn alleen bezig om het programma te verbeteren en te zorgen dat iets goed en grappig wordt.”

Nieuw avontuur

Na tien afleveringen van de satirische tv-show gaat de cabaretier het theater in met de show Arjen Lubach LIVE! De tournee beslaat ruim honderd shows en duurt tot en met eind juni. Het is zijn eerste solo-comedyshow in het theater. Tot zijn overstap naar de televisie in 2014 speelde hij jarenlang in diverse theaterformaties. “Vroeger reed ik met een pianist naar Zeeland en zaten er meer mensen op het podium dan in de zaal. Ik heb een theaterambitie en moet iets met het gegeven dat ik nu iets meer mensen naar het theater kan trekken.”

Viral met Lubach

Omdat ze hilarisch en steengoed blijven, delen we in de video’s hieronder nog even de meest succesvolle items van Lubach ooit. Uiteraard de Netherlands Second-video voor Donald Trump, het pakkende filmpje over de wapenhandel in de VS én natuurlijk de briljante ‘trailer’ van de Game of Thrones spin-off Westeros, die miljoenen keren bekeken werd door dolenthousiaste fans van de populaire serie.
Arjen, we kunnen niet wachten op de nieuwe reeks. Tot vanavond, om 22.10 uur op NPO3.

Lees verder