Erik Scherder en Louis van Gaal in Humberto

Veronica Superguide logo
Erik Scherder en Louis van Gaal in Humberto

Louis van Gaal neemt het op voor de koning in Humberto

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het zal je niet zijn ontgaan: koning Willem-Alexander banjerde gisteren al handenschuddend door een Haagse straat heen. Enter ophef. Louis van Gaal nam het vanavond in Humberto op voor de koning én sneerde naar politiek verslaggever Floor Bremer.

Humberto Tan is weer helemaal terug met dagelijkse talkshow. Alleen al deze week had 'ie ook meteen wat chaos te pakken met een optreden dat volledig in de soep liep (en Angela de Jong heeft haar mening ook al gedropt). Vanavond was het weer raak! Louis van Gaal sprong in de bres voor de koning en ging tegen politiek verslaggever Floor Bremer in.

In de verdediging

Floor zette zo haar vraagtekens bij het gedrag van de koning. Is het wel handig om zo'n bezoek te brengen aan - in dit geval - een hele bekende 'Oranjestraat' als je eigenlijk al weet dat je er onmogelijk afstand van elkaar kan houden? En dan schudde Willem-Alexander ook nog eens handen. Louis ging er tegenin en meldde dat 'ie speciaal voor Wim-Lex een oranje stropdas om heeft gedaan én hij wees nog even lekker subtiel naar het spelde op zijn jasje: "Ik ben geridderd, dus...". 

Louis van Gaal neemt het op voor de koning in Humberto

Louis vs. Floor

"Deze man, die bindt het Nederlandse volk...", begon Louis, maar Floor brak in: "Maar we hebben de afspraak dat we 1,5 meter..." Dat stelde Louis dan weer niet zo op prijs. "Mag ik ook wat zeggen?" Louis herkent zichzelf in de koning: ze zijn allebei zó bekend en dan krijg je gewoon dit soort situaties. "Ik denk dat Floor nog niet een keer heeft gehad dat iemand met Floor op de foto wil." Oef, the shade of it all...

Louis gaat los

Nederlandse bekendste voetbalcoach wijst erop dat de koning "een arrogante klootzak" was geweest als 'ie Nederlanders op afstand had gehouden, maar is het wel eens met Floor dat 'ie geen handen had moeten schudden. Ook deed 'ie nog een stukje theater door expres op te staan en een arm om tafelgast Erik Scherder heen te slaan. Zo wilde hij aantonen dat je in zo'n situatie alsnog niet in elkaars gezicht hijgt en er dus weinig kans is op een coronabesmetting.

Kijkers waren verdeeld: de een genoot van Louis eigenzinnigheid en de ander leeft mee met Floor...

Humberto is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder