Linda de Mol reageert geschokt op nieuws over 'frauderende' belastingadviseur van BN’ers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol reageert geschokt op nieuws over 'frauderende' belastingadviseur van BN’ers

Linda de Mol reageert geschokt op nieuws over 'frauderende' belastingadviseur van BN’ers

|
|

Laatste update:

Een belastingadviseur uit Amsterdam, ene Frank B. wordt ervan verdacht dat hij tal van bekende Nederlanders uit de entertainment- en mediasector op papier heeft laten emigreren naar belastingparadijzen als Guernsey en Cyprus. Onder zijn klanten bevinden zich onder anderen dj’s Afrojack en Tiësto, en televisiekoningin Linda de Mol. Laatstgenoemde reageert vandaag voor het eerst op de zaak.

‘In shock’

De Miljoenenjacht-presentatrice zegt in een verklaring tegen Quote "in shock" te zijn door de berichten over de man die zich jarenlang met háár miljoenen bezighield. De man zou voor miljoenen aan belasting zijn ontdoken. “Hij doet al meer dan 25 jaar mijn financiële zaken, overigens zonder welke buitenlandse constructie dan ook", aldus Linda. 

‘Onschuldig tot anders bewezen’

"Vanuit die relatie is hij onbezoldigd lid van de Raad van toezicht van mijn stichting. Als blijkt dat hij bewust grote fouten heeft gemaakt, kan daar natuurlijk geen sprake meer van zijn”, verklaart de presentatrice. Toch gelooft Linda nog in de onschuld van de man die ze al decennia lang vertrouwt. ”Ik ben echt in shock hoe je in de media veroordeeld wordt voordat iets überhaupt voor ‘n rechter gekomen is. Iemand is naar mijn mening onschuldig tot zijn schuld is aangetoond!"

‘Die zak heeft me twee ton gekost’

Aan De Telegraaf onthult Patricia Paay vandaag dat ook zij haar financiën aan Frank B. toevertrouwde, maar al eerder overtuigd was dat hij niet deugde. "Financiële constructies met het buitenland? Had-ie dat bij mij ook maar gedaan. Die zak heeft me twee ton gekost. Hij deed mijn aangiften, maar vergat even te zeggen dat ik dat geld nog moest betalen. Terwijl de aanmaningen bij hem binnenkwamen." Afgelopen jaar werd beslag gelegd op de woning van Patricia wegens een openstaande belastingschuld. Deze zou inmiddels zijn afgelost.
Linda de Mol is vanaf komende zondag weer wekelijks te zien in een spiksplinternieuw seizoen 'Miljoenenjacht'. Bekijk de promo in onderstaande video.

Lees verder