Liam Neeson wil alleen terugkeren in Star Wars-film (en laat series links liggen)

Liam Neeson Qui-Gon Jinn
© Brunopress

The force is... niet meer zo strong bij Liam Neeson. Hoewel de Qui-Gon Jinn-acteur best zou willen terugkeren in een Star Wars-film, hoeven we hem niet in een serie te verwachten.

Dat zegt de koning van de wraakfilms in gesprek met ComicBook.com.

Star Wars-terugkeer

"Oh ja, ik zou dat wel doen denk ik. Maar alleen als het om een film gaat", antwoordt Liam als hem gevraagd wordt naar een mogelijke terugkeer in het Star Wars-universum. "Ik ben een beetje een snob als het gaat om tv, moet ik bekennen. Ik ben meer fan van het witte doek."

Niet in Obi-Wan Kenobi?

Balen voor iedereen die stiekem uitkeek naar een Qui-Gon Jinn-verschijning in de aankomende Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+. Liam mocht wat ons betreft best die gifgroene lightsaber uit de mottenballen trekken, al is het 'alleen' maar voor een cameo als force ghost die zijn oude padawan Obi-Wan nog wat laatste wijsheid meegeeft. We schrijven Liam nog niet helemaal af: het zou zeker niet de eerste keer zijn dat een acteur liegt over zijn of haar betrokkenheid in een film of serie. Daar weten de MCU-acteurs - *kuch* Andrew Garfield *kuch* - alles van!

The Phantom Manace

Liam kan bijna niet geloven dat het al weer zo lang geleden is (1999) dat hij de rol van de Jedi Meester speelde in de polariserende Star Wars-film Episode I: The Phantom Manace. "Het is niet te geloven hoe snel de tijd is gegaan. Het was een geweldige ervaring om die film in Londen op te nemen."

Meer Star Wars-series

Sinds de laatste Star Wars-film Episode IX: The Rise of Skywalker uitkwam in 2019, is Disney zich nog meer gaan richten op het maken van Star Wars-series als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi Wan-Kenobi, waar onlangs de eerste vette beelden van naar buiten kwamen. Qua 'prestige' doen ze niet echt onder voor de films - zo keert iemand als Hayden Christensen ook gewoon terug als Darth Vader in de Obi-Wan-serie.

Obi-Wan Kenobi is vanaf 27 mei 2022 te zien op Disney+.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide