Liesbeth List

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Liesbeth List

Legendarische zangeres Liesbeth List (78) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De 'Grande dame van het Nederlandse chanson' is niet meer. Zangeres Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft haar familie zojuist bevestigd aan de NOS. Liesbeth blies afgelopen woensdag in haar woonplaats Soest haar laatste adem uit. “We hebben mijn moeder een afscheid kunnen geven omringd door haar dierbaren”, zegt haar dochter Elisah in reactie op het overlijden.

Legende

Liesbeth werd ook wel de ‘Grande dame van het Nederlandse chanson’ genoemd en dat kwam natuurlijk door bekende nummers als 'Pastorale', met Ramses Shaffy, 'Aan de andere kant van de heuvels', 'Kinderen een kwartje' en 'Heb het leven lief'. Ook haar werk in musicals, met in het bijzonder de titelrol in Piaf (1999), zal velen voor altijd bijblijven.

Ramses Shaffy

Ze werkte graag samen met andere artiesten, waaronder (natuurlijk) met Ramses Shaffy, met wie ze veel succes boekte. Ook haar samenwerking met Frank Boeijen bleek succesvol. Haar grootse en lange carrière werd gelukkig ook vaak beloond met prijzen. Zo mocht ze Edisons (in 1971 en 1995) en een Gouden Harp (1998) in ontvangst nemen.

Actrice

Naast zangeres en chansonnière was Liesbeth List ook actrice. Met rollen in To grab a ring (1967) en Mysteries (1977) bewees ze een veelzijdig artieste te zijn. “Veel mensen kennen mijn moeder als de enigszins mysterieuze dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland, de chansonnière die zong met Brel, Aznavour en Shaffy”, aldus dochter Elisah. “Voor ons was ze in de eerste plaats een bijzondere en lieve moeder, grootmoeder en schoonmoeder.

Lees verder