Laura Prepon moest huilen op set That '90s Show: ‘Gevoel van nostalgie is zó sterk’

Red en Kitty Forman zijn terug, ditmaal als opa en oma van tiener Leia. Die twee heel bekende ouders uit That ‘70s Show zijn het stralende middelpunt in de nieuwe Netflix-serie That ‘90s Show. Kun je het nog volgen? Vast wel: op Netflix!

Door Redactie
That 90's Show op Netflix

Het is het vervolg waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar op 19 januari is het dan echt zover: That ’90s Show komt eraan, mét de oude vertrouwde cast van That ’70s Show (overwegend in bijrolletjes). Goed nieuws voor iedereen die in de nineties opgroeide of nostalgisch is naar het seventies-wereldje van Eric, Donna, Kelso, Jackie en Fez daar in Point Place, Wisconsin. De hitpotentie is er, want alle ingrediënten voor een fijne comeback zijn aanwezig.

Klassieke cast

Allereerst natuurlijk de cast van toen. Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon) staan voorop: in deze sequel spelen ze de ouders van Leia. Hun dochter viert zomervakantie bij haar opa en oma en maakt de nodige vrienden met wie ze uiteraard de beroemde kelder van huize Forman induikt. Hoeveel Eric en Donna zelf in de nieuwe serie zitten wordt natuurlijk lekker geheim gehouden. Ditto voor de altijd mysterieuze Fez trouwens, die óók weer van de partij is. En ja: ook hun inmiddels veel beroemdere collega’s keren terug voor nog een seizoentje in Wisconsin. Behalve Danny Masterson, want die staat terecht voor verschillende zedendelicten.

Ashton Kutcher en Mila Kunis waren als Jackie en Kelso niet de sterren van de show, tegenwoordig zijn ze toch twee van de grootste sterren op aarde. Zouden die wel zin hebben om voor een nineties-reboot te komen opdraven? Ashton: “Zonder die show zouden we allebei nooit zijn gekomen waar we nu zijn. Dus wilden we dit gewoon doen. Een ontzettend leuke week.”

Het blijft toch waar ze elkaar ooit ontmoet hebben, waar Mila als veertienjarige haar eerste zoen van haar latere echtgenoot kreeg. En haar eerste zoen ooit, trouwens. De twee trouwden uiteindelijk pas in 2015 nadat hij jarenlang met Demi Moore was en zij met Macauley Culkin. “Het was bepaald geen liefde op het eerste gezicht”, aldus Mila. “En die mensen die nu zeggen: ‘Ja, ik zag het toen al’, die liegen. We hadden echt geen idee dat wij met elkaar zouden eindigen.”

Taaie Oma

Ook in That ’90s Show zijn ze een koppel - en dat terwijl Kelso en Jackie in That ’70s Show niet samen eindigden. Zelfde geldt trouwens voor Donna en Eric, nadat hij haar in seizoen zeven aan het altaar liet staan (al was er wel een reünie in de allerlaatste aflevering).

Details die je ongetwijfeld niet nodig hebt om van de nineties-versie te genieten. Daarvoor hoef je eigenlijk alleen te weten dat opa Red nogal een taaie is, dat oma Kitty graag een oogje in het zeil houdt en dat de twee natuurlijk nooit uit hun persoonlijke woonhemel verhuisd zijn. Aan een kelder verandert in vijftien jaar natuurlijk nooit veel: de set kon dus lekker hergebruikt worden. En de onderlinge banden trouwens ook. Prepon (Donna): “Wat heb ik gehuild toen ik die set weer op liep. Het gevoel van nostalgie is zó sterk, het was zo’n mooie tijd in onze levens. Ik denk dat de kijkers van toen hetzelfde gevoel ervan krijgen.”

Daar zet Netflix in elk geval hard op in. Maar waarom niet eerst met een That ’80s Show? Nou, die is al eens gemaakt! Terwijl ’70s nog liep zelfs, maar de spin-off verdween al snel van de buis. Waarom de tijd nu wél rijp is? Nou, de aanhoudende liefde voor Friends en het enorme succes van Stranger Things hebben afgelopen jaar maar weer laten zien hoeveel kracht nostalgie precies heeft. Je zou er dollartekens van gaan zien!

Hello Wisconsin!

Ook That ’70s Show zelf moet je niet onderschatten. Hoewel dat voor velen altijd heeft aangevoeld als ‘een klein showtje’ telde het in totaal acht seizoenen en tweehonderd (!) afleveringen. Ook in Nederland was het een enorme hit met herhaling op herhaling. Mocht je er weer helemaal zin door krijgen in wijde pijpen, een jointje en seventies-hits: de serie is momenteel nergens in Nederland te streamen. Maar… misschien komt daar verandering in als That ’90s Show een groot succes wordt. In dat geval kun je na de nieuwe afleveringen zo verder met nog tweehonderd keer ‘Hello Wisconsin!’

Tekst: Claudia Witteveen

Je ziet That 90's Show vanaf 19 januari op Netflix

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!