Last Jedi-regisseur wist uit voorzorg 20.000 tweets

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Last Jedi-regisseur wist uit voorzorg 20.000 tweets

Last Jedi-regisseur wist uit voorzorg 20.000 tweets

|
|

Laatste update:

“Dat zal mij niet gebeuren” dacht Rian Johnson, regisseur van Star Wars: The Last Jedi, toen hij zag hoe zijn Disney-collega James Gunn ontslagen werd als regisseur van Guardians of The Galaxy Volume 3 naar aanleiding van foute tweets. De regisseur heeft uit voorzorg meteen 20.000 (twintigduizend) oude tweets gewist.

“Ik heb volgensmij nooit iets kwalijks getweet”.

Johnson heeft al zijn tweets van voor 25 januari 2018 verwijderd. De website TheMarySue.com ontdekte het als eerste en vroeg zich af of de filmmaker dit misschien in opdracht van Disney gedaan had. Hij gaf aan dat dit zeker niet het geval was. “Ik heb zeker geen officiële opdracht gekregen ofzo, en ik heb volgensmij ook nooit iets kwalijks getweet. Maar het gaat om negen jaar van berichten die ik zo vanuit de losse pols heb verstuurd. Als trollen die alles doorspitten om het tegen je te gebruiken de nieuwe norm is, dan is dat een ‘waarom ook niet?’-actie”, aldus de regisseur in een verhelderende tweet.

Smakeloos

James Gunn werd vrijdag 20 juli met onmiddellijke ingang ontslagen door Disney, nadat smerige en tweets van de Marvel-filmmaker opdoken. Het ging om oude tweets uit de periode 2009 tot en met 2012, waarin de excentrieke regisseur uiterst smakeloze “grapjes” maakte over ernstige zaken als pedofilie en verkrachting.

Steunbetuigingen en petities

Op zich zijn zulke tweets een terechte reden voor ontslag, maar het wrange is dat de tweets zijn gevonden door ultrarechtse bloggers die Gunns hele Twittergeschiedenis hebben doorgespit in de hoop foute dingen te vinden. Gunn is immers fervent tegenstander van “president” Donald Trump en de conservatieve bloggers willen iedereen die openlijk de oranje mafkees hekelt zwartmaken. Het ontslag leidde dan ook tot gemengde reacties, een petitie om hem opnieuw aan te nemen, en steunbetuigingen van de cast.

Lees verder