Lars von Trier is terug met nieuwe serial killer-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lars von Trier is terug met nieuwe serial killer-film

Lars von Trier is terug met nieuwe serial killer-film

|
|

Laatste update:

Hij is misschien wel één van de opvallendste regisseurs van Hollywood; Lars von Trier. Zijn werk is steevast controversieel, maar ook de man zelf wordt gezien als een omstreden figuur in de filmwereld. Zo werd hij in 2011 verbannen van het filmfestival van Cannes vanwege een ‘bizarre’ uitspraak. Dit jaar is hij éindelijk weer welkom in de Franse kustplaats.

Sympathie voor Hitler

Von Trier was jarenlang persona non grata nadat hij in 2011 zijn sympathie voor Adolf Hitler had uitgesproken. De Deense regisseur zei tijdens een persconferentie over zijn film Melancholia begrip te hebben voor de nazi-leider, “ook al deed hij enkele verkeerde dingen”.

Welcome back!

Na zeven jaar afwezigheid is hij komende editie dus terug van weggeweest op het festival. Zijn film The House That Jack Built, een drama slash horror slash thriller-film, is toegevoegd aan het officiële programma van het festival, dat van 8 tot 19 mei plaatsvindt.

Een kijkje ‘in’ een killer

De titel van de film verwijst naar de eerste zin uit een populair Brits kinderrijmpje. The House That Jack Built is echter alles behalve lief, vriendelijk en geschikt voor kinderen. De film, waarmee Lars ‘viert’ dat het leven zielloos en slecht is, gaat over een door Matt Dillon gespeelde bijzonder intelligente seriemoordenaar en zijn ontwikkeling als killer. Op zijn pad komt hij personages tegen die gespeeld worden door onder anderen Bruno Ganz (Der Untergang), Uma Thurman (Kill Bill), Riley Keough (It Comes At Night) en de Zuid-Koreaanse acteur Yu Ji-tae.
Bekijk de eerste, onheilspellende en typische Von Trier-teaser in bovenstaande video.

Lees verder