Laatste ‘Golden Girl’ Betty White overleden

Betty White

Betty White is vandaag overleden. White (99) was in de Verenigde Staten een televisielegende, die al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw actief was, en was in Nederland vooral bekend vanwege haar hoofdrol in The Golden Girls.

White speelde in de populaire comedyserie de rol van de naïeve Rose Nylund, die haar vriendinnen verbaasde met bizarre verhalen uit haar geboorteplaats St. Olaf.

White had ook een hoofdrol in de sequelserie The Golden Palace en had daarnaast (bij)rollen in Boston Legal, The Simpsons, Bones, Community en 30 Rock.

Betty White zou op 17 januari 2022 haar 100ste verjaardag vieren, en daarvoor werd groot uitgepakt. Er werd een film opgenomen met o.a. Ryan Reynolds, Clint Eastwood, Jimmy Kimmel, James Worden en nog véél meer sterren, die Betty White eerden. Helaas voor White maakt ze de première zelf nét niet meer mee.

Betty White (net geen) 100

Voor de coronacrisis werkte Betty White nog regelmatig voor de televisie: volgens de actrice hield dat haar jong. “Het geheim van mijn lange leven is mijn gevoel voor humor. Kijk naar het positieve en niet naar het negatieve; dat laatste kost alleen maar energie. En ik heb een goede vertegenwoordiger die ervoor zorgt dat ik aan het werk blijf.” En af en toe een neut drinken: White was naar eigen zeggen verzot op een wodkaatje op z’n tijd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Betty White was de enige 'Golden Girl' die nog in leven was, nadat Bea Arthur, Rue McClanahan en Estelle Getty al eerder overleden.