Kritiek op makers Ik Vertrek, die "verzwegen" dat deelnemer Joost is overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kritiek op makers Ik Vertrek, die "verzwegen" dat deelnemer Joost is overleden

Kritiek op makers Ik Vertrek, die "verzwegen" dat deelnemer Joost is overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren zond AVROTROS op NPO 1 een herhaling van Ik Vertrek uit. In deze uitzending van 2015 volgen we Susan en Joost uit Almere, die in Andalusië een Bed and Breakfast beginnen. Kijkers reageren echter geschokt wanneer blijkt dat Joost inmiddels is overleden. 

Op facebook en twitter reageren veel kijkers dan ook geschokt en vol ongeloof. Ook krijgt Susan enorm veel steunbetuigingen. Kijkers moesten er overigens zélf achter komen dat Joost drie maanden na de uitzending overleed - Ik Vertrek plaatste na de uitzending slechts een linkje naar een post op hun blog, maar kijkers vinden het not done dat de makers er in de uitzending helemaal niet op terugkwamen...

Hartaanval

"Joost was precies 1 jaar en 1 dag in zijn geliefde Spanje. We hebben gelukkig nog samen 1 seizoen de B&B mogen runnen", zo schrijft Susan op de website van Ik Vertrek. "Nog geen 3 maanden na de uitzending is Joost overleden aan een hartaanval. Hij deed mee aan een mountainbikewedstrijd waar hij al maanden voor had getraind. En dan op 13 maart 2016 krijg je zo’n vreselijk bericht en staat je wereld even stil..."

Niet de eerste blunder

Het is zeker niet de eerste blunder die de Ik Vertrek-redactie begaat. Althans, als we woedende deelnemers als 'het verwende stel' Sjors en Lieke mogen geloven. Zij haalden vorige maand flink uit naar de show, die hun totáál verkeerd in beeld bracht

Reacties

Ondertussen stromen de verontwaardigde comments van kijkers nog altijd binnen. De programmamakers reageerden overigens zelf nog even kort op het hele voorval (op hun facebookpagina). "Uiteraard is er altijd overleg en zouden wij dit niet zonder toestemming uitzenden", zo luidt het verweer.

Lees verder