Op1 over het overlijden van queen Elizabeth II

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op1 over het overlijden van queen Elizabeth II
Op1Talkshow

Kritiek op ‘Elizabeth-experts’ Op1: ‘Kippenhok!’

|
|

Laatste update:

In de Nederlandse talkshows ging het vanavond voornamelijk over het overlijden van koningin Elizabeth II. Op1 had een blik experts opengetrokken om te vertellen over het leven van de queen. Helaas deden ze dit allemaal tegelijk! 

Op1 had een flinke greep in de kist met experts gedaan, en had dus ook een flink gevulde tafel! Correspondent Lia van Bekhoven opende de uitzending vanuit Londen en vertelde over de betekenis van Elizabeth II voor Groot-Brittannië. ‘Ik denk dat de Britten toch wel een zenuwinzinking krijgen, over hoe het nu zonder de queen verder moet.’

Verder aan tafel zaten oud-correspondenten Peter Brusse en Suse van Kleef, royalty-experts Justine Marcella en Jeroen Snel én Joost Röselaers: oud-hofpredikant aan het Engelse Hof. Met zoveel experts aan tafel werd de uitzending een beetje… rommelig. Iedereen wilde wel vertellen wat hij/zij wist over het Britse koningshuis, en eigenlijk was alleen Lia van Bekhoven een beetje veilig, omdat zij vanuit Engeland inbelde.

De rest van de uitzending waren de gasten vooral bezig om elkaar aan te vullen, te corrigeren én te overtoepen, wat nogal op de zenuwen begon te werken.

Queen Jinek

Bij Eva Jinek werd vandaag waarschijnlijk aardig wat afgevloekt. Eigenlijk zou ze vandaag een interview met Robbie Williams uitzenden, maar door het overlijden van koningin Elizabeth moesten er tóch ineens heel wat gasten worden opgetrommeld. O.a. Barrie Stevens, oud-correspondent Tim de Wit en Dominic Seldis kwamen gezellig langs. 

Waarschijnlijk was er aan tafel minder expertise dan bij Op1, maar de gasten gaven elkaar tenminste wél de kans om uit te spreken!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder