Darth Maul Phantom Menace

Veronica Superguide logo
Darth Maul Phantom Menace

Krijgt ook Star Wars-schurk Darth Maul zijn eigen serie op Disney+?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al het goede nieuws komt in drieën, en dat spreekwoord gaat zeker op voor Star Wars-fans: Na de indrukwekkende trailer voor de eerste Star Wars-serie The Mandalorian en de dit weekend bevestigde serie met Ewan McGregor als Obi-Wan, zouden er nu ook plannen zijn voor een Darth Maul-serie op Disney+. Deze duivelse bad guy met zijn dubbele lichtsabel kennen we natuurlijk uit de alweer 20 jaar oude Phantom Menace. Ook al hebben fans en critici veel aan te merken op deze eerste prequel, toch lijken ze het er allemaal over eens dat deze Sith één van de beste slechteriken uit de hele Star Wars-franchise is.

(On)Betrouwbare bron?

Het gerucht over de Darth Maul-serie is afkomstig van de website Wegotthiscovered, die het in het recente verleden al meerdere malen bij het juiste eind had. Een paar maanden geleden berichtte de site ook al dat Darth Maul te zien zou zijn in de toen nog niet bevestigde Obi Wan-serie. Toch heeft Wegotthiscovered geen smetteloze reputatie, omdat ze er ook vaak genoeg helemaal naast zitten.

Verrassingscameo

De roodzwarte Sith dook vorig jaar ook op in een verrassingscameo in Solo: A Star Wars Story waar hij een beetje met de horens erbij gesleept werd. Voordat het publiek “Hè? Die was toch in stukjes gehakt?” kon roepen was hij alweer verdwenen. Het was de bedoeling om hier in een vervolg wat mee te doen, maar na het tegenvallende resultaat van de spin-off film gaat die Solo-sequel er niet meer komen.

Voor Darth Maul-acteur Ray Park zou het in elk geval goed nieuws zijn, want onlangs nog werd bekend dat hij zijn andere grote rol kwijt is. De Schotse gevechtskunstenaar is ook bekend van zijn rol als Snake Eyes in de G.I. Joe-films, maar juist nu deze stille ninja een eigen film krijgt heeft filmstudio Paramount besloten dat ze een Aziatische acteur voor de rol willen.

Stapt Rey over naar The Dark Side?

Vooralsnog zijn de verhalen over deze Darth Maul-serie slechts geruchten, maar ongeduldige fans die dit jaar al een dubbele rode lichtsabel willen zien komen alsnog aan hun trekken met Episode IX: The Rise of Skywalker, dat in december uitkomt. Dit weekend zijn op de D23 Expo nieuwe beelden vertoond, waaronder een shot waarin onze heldin Rey te zien is als een Sith, met zwarte cape en dubbele Darth Maul-sabel en al! Is dit een droomscène? Of stapt Rey echt over naar The Dark Side? Woensdag 18 december zullen we het weten! Hieronder kun je deze nu al veelbesproken nieuwe beelden zien:

Lees verder