Krijgt Netflix-hit Squid Game een tweede seizoen?

Squid Game

De halve wereld keek óf kijkt naar de Koreaanse Netflix-megahit Squid Game (check hier onze vijfsterrenrecensie), die hard op weg is om de allergrootste Netflix-serie ooit te worden. Dé grote vraag - naast 'ben je nog oké na al dat dodelijk geweld?' - is natúúrlijk: komt er een seizoen 2?

We zullen er niet al te lang omheen draaien: Squid Game-schrijver én regisseur Hwang Dong-huyk gaf een interview aan Variety en daar liet hij weten dat hij nog niet heeft gewerkt aan een mogelijk vervolg. Hartstikke kak natuurlijk, maar we hoeven de deur nog niet helemaal dicht te smijten. 

Squid Game seizoen 2?

"Schrijven aan Squid Game was zwaarder dan normaal", zuchtte Hwang. "Ik ben er zes maanden mee bezig geweest om het te schrijven en om de eerste twee afleveringen te herschrijven. Daarom zijn de plannen voor Squid Game seizoen 2 dan ook nog niet uitgewerkt. Het is al vrij vermoeiend om er over na te denken." Dat wil niet zeggen dat seizoen 2 helemaal niet meer komt. 

Regisseur wil het anders aanpakken

Als Hwang eenmaal uitgepuft is, kan hij zo weer aan de slag. Ook gaat hij het anders aanpakken: hij werkt niet graag in teams, maar dat mantra gaat hij loslaten indien Netflix 'm een go geeft voor Squid Game seizoen 2. "Zodra de plannen worden voortgezet, dan zal ik er zeker niet meer in mijn eentje aan schrijven. Ik overweeg om een team van schrijvers samen te stellen en een aantal ervaren producers erbij te halen." Nou, aan Hwang Dong-huyk ligt het niet, zoals je leest, het is nu aan Netflix om de octopuspoot door te hakken: met zó'n indrukwekkende ontvangst zal dat toch niet al te lang meer duren?

Geen idéé waar we het over hebben? Denk je dat Squid Game een of andere kookcompetitie is? Leg even alles neer en check de nieuwste aflevering van de Veronica Superguide-podcast Bankplakkers, waarin we je vertellen waarom je Squid Game moet kijken.Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.