Koos van Plateringen, drank

Veronica Superguide logo
Koos van Plateringen, drank

Koos van Plateringen over drankverleden: 'Appje Patty Brard opende mijn ogen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Koos van Plateringen was ooit een behoorlijke drinker, maar stopte daar drie jaar geleden na een avondje op Ibiza abrupt mee. Zijn toenmalige collega Patty Brard bleek daar een belangrijke factor in te zijn.

In de Telegraaf van zaterdag blikte de TV Kantine-ster terug op die bewuste avond.

Geen herinneringen meer

"Ik ging zonder mijn man Ton en had al bedacht: dan mag ik lekker veel drinken. We kwamen er collega's tegen en op een avond vierde Patty Brard haar driejarige huwelijk in zo'n fijn restaurant, waar meisjes met vleugeltjes langslopen en je nek masseren", vertelt hij openhartig. "Hele delen van die avond ben ik kwijt, maar ik vermoed dat ik héél véél aandacht vroeg. Op het toilet zeiden collega's: 'Koos, het is beter dat je gaat. Het is gewoon niet zo leuk meer.' Ik herinner me dat ik schrok, even ontnuchterde." Maar ondanks zijn schrik bleef het daar niet bij en ging hij die avond alsnog uit.

Verslavingskliniek

De volgende dag moest hij op de blaren zitten en was het een appje van Patty die hem weer op het juiste spoor bracht. "Ik vind het best vervelend dat de aandacht in dit verhaal naar Patty gaat, want ik wil haar niet besmetten. Maar ik heb dit met haar besproken. Ze schreef: 'Je bent veel te leuk en te intelligent voor wat je doet. Dit is niet hoe ik je ken en ik wil jou nooit meer zo meemaken.' Dat kwam aan, ja. Nog diezelfde dag heb ik de verslavingskliniek gebeld."

Inspiratiebron

Inmiddels zijn we drie jaar verder en zit de voormalig Shownieuws-verslaggever weer lekker in zijn vel. Hij hoopt zelfs dat hij mensen kan inspireren! "Ik kan verdomme iemand helpen met dit verhaal. Ik wil niet langer dat angst voor vernedering mijn leven bepaalt. Dat ik een voorbeeld kan zijn, dat drijft mij nu", wil hij duidelijk maken. "Ook over vijf jaar mag alcohol in elk interview met mij aan bod komen, het hoort bij me." 

Advies aan Martien

Wie hij dan ook graag wat zou willen meegeven? Martien Meiland die met zijn uitspraak 'Wijnen, wijnen, wijnen' volgens hem gevaarlijk bezig is! "Martien drinkt zo te zien best veel. Ik ben blij dat ik het niet nodig heb en hoop dat hij er geen last van heeft. Volgens mij kan hij ook een heel leuk leven hebben zonder. Echt, ik wou dat ik het gevoel wat ik nu heb en het leven wat daarbij hoort aan iedereen kan verkopen." 

Het hele interview met Koos lees je in de Telegraaf van zaterdag 22-11.

Lees verder