Koning Willem Alexander

Veronica Superguide logo
Koning Willem Alexander

Geen succes: Koningsdag toostmoment trekt veel minder kijkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De toespraak van de koning op zijn verjaardag trok veel meer kijkers dan de nationale toost, waarmee de dag werd afgesloten om 16.00 uur. Om 10 uur zaten er maar liefst 2,2 miljoen mensen te kijken naar hoe de koning het land toesprak na het Wilhelmus. De toost die later volgde, trok maar 716.000 kijkers. 

Wilhelmus

Het was een koningsdag zonder vrijmarkten, oranjegekleurde straten en dronken studenten. Iedereen moest thuisblijven en zo ook de koning en zijn gezin. Daar hadden ze een creatieve oplossing voor! Om 10 uur werd het Wilhelmus gespeeld door het Koninklijk Concertgebouworkest (allemaal vanuit hun eigen woonkamer natuurlijk) waarna de de jarige job het land toesprak. Deze uitzending duurde in totaal 5 minuten en trok meer dan 2 miljoen kijkers! Arjen Lubach maakte er ook een controversiële grap over omdat prinses Ariane een gek gezicht trok.

Proost!

Het nationale toostmoment boekte minder succes. Om 16 uur sloot de familie 'Woningsdag' af met een virtueel toostmomentje. Verschillende familieleden zongen vanuit hun eigen tuin mee en wensten onze koning veel geluk toe. Zelfs prinses Beatrix liet zich na lange tijd weer even zien om haar zoon te feliciteren. Toch keken er naar dit virtuele feestje maar 716.000 mensen. 

Wil je zo lang mogelijk door genieten van het feest? Dan stellen we voor dat je even naar dit lijstje van de allerbeste films op Netflix kijkt! Ook zetten we de beste series op Netflix voor je op een rijtje. Nog even lekker relaxen!

Lees verder