The Powerpuff Girls

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Powerpuff Girls
HollywoodBrandende Vraag

Komt het ooit nog goed met de live-action Powerpuff Girls?

|
|

Laatste update:

De Powerpuff Girls zijn een van de meest geliefde superchicks ooit bedacht. Dat is dan ook de reden dat er in 2016 een animatie-reboot kwam, en dat Riverdale-producent The CW een live-action reboot wil maken. Het is nog maar de vraag of deze het daglicht gaat zien, want de pilot is al een keer uitgekotst…

Inmiddels heeft een nieuwe geanimeerde Powerpuff Girls-reboot groen licht gekregen, en deze animatieserie wordt gemaakt voor Cartoon Network, waar de 2016-reboot ook te zien was.

Sugar and Spice Girls

De live-action reboot kreeg een pilot, maar het script dat vorig jaar was uitgelekt, werd erg slecht ontvangen. The CW stopte de productie van de show. Het betekende eigenlijk het einde van het project, maar meerdere bronnen waaronder Screenrant speculeerden dat er nog steeds werd gewerkt aan de levensechte superheldenserie. Het project zou onder “redevelopment” zijn. De drie actrices voor het project waren Chloe Bennet, Dove Cameron en Yana Perrault. Inmiddels is Chloe Bennet uit de productie gestapt.

Gaat de reboot wel of niet door?

Ondanks het oorspronkelijke rode licht is er nog steeds leven in de tent. Volgens de comickenners van CBR bevestigd de CEO van The CW, Mark Pedowitz, dat de show vooralsnog in de maak is en ook producent TVLine deelt dit geluid. Het team werkt eerst hard aan een nieuwe pilot, maar wanneer deze klaar is, is nog onduidelijk.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

We weten dat kritiek van een publiek ook goede gevolgen kan hebben. Zo kreeg een eerste trailer van de live-action Sonic voornamelijk negatieve feedback door Sonics uiterlijk. Dit zorgde ervoor dat de release werd uitgesteld en het personage werd aangepast. Of dit ook het geval is met de Powerpuff-reboot, is nog maar de vraag. Want, wat was er eigenlijk mis aan de pilot? 

Butterstop

In de nieuwe reboot-serie zouden drie echte actrices de helden als twintigers spelen, en in tegenstelling tot de OG girls, willen deze chicks absoluut geen helden zijn. Ze willen een doorsnee leven hebben. Een soort Totally Spies met een groeispurt, maar toen het script werd uitgelekt, werd dat direct uitgekotst op sociale media. Dit kwam omdat het script een soort hete tienerdrama maakte van de geliefde show. Dat viel bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Actrice Dove Cameron zei overigens in een interview met ET-online dat er meerdere redenen waren om een nieuwe pilot te maken en dat de online haat daar niet onder viel. Dit is verder niet bevestigd.

Live-action remakes slaan niet altijd aan. Fate: The Winx Saga werd door critici uitgekotst en ook Resident Evil viel niet in de smaak. Disney doet het daarentegen wel goed met live-action versies van klassiekers als The Lion King, Beauty and the Beast en Mulan. Het is de vraag in welke categorie een remake van The Powerpuff Girls zal vallen.

Lees verder