Austin Powers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Austin Powers

Komt er een vierde Austin Powers? Mike Myers reageert

|
|

Laatste update:

Er gaan al jaren geruchten, maar de laatste tijd laaien de geruchten over een vierde Austin Powers-film weer op. En dat is misschien wel terecht. Hoofdrolspeler Mike Myers ontkent het namelijk níét. 

25 jaar geleden

Het is alweer 25 jaar (!) geleden dat de eerste Austin Powers-film in de bioscoop verscheen. Hierin speelde Mike Myers een geheim agent die na dertig jaar ontwaakte uit zijn vriesslaap om zijn aartsvijand Dr. Evil (eveneens Mike Myers) uit te schakelen. Het resultaat was een briljante James Bond-parodie, die meer dan genoeg opbracht om twee vervolgen voort te brengen. 

Vierde film

Fans snakken al jaren naar een opvolger van een Austin Powers-film. De laatste, Austin Powers in Goldmember, kwam uit in 2002. Hoog tijd voor een nieuwe succesfilm, toch? Acteur en komiek Mike Myers reageerde op de rode loper bij de première van zijn nieuwste film Amsterdam zondag behoorlijk geheimzinnig op de vraag over een mogelijk vervolg.

Geheimzinnig

Het goede nieuws: Myers ontkent een opvolger niet. Hij liet het in het midden. "Ik weet het niet", zei de vertolker van de titelrol met een glimlach op zijn gezicht tegen ET Online. "Ik hou het bij een groot, stevig, misschien."

Bevestigen noch ontkennen

In 2019 ging de acteur ook al kort in op geruchten over een nieuw deel van de Austin Powers-reeks. Toen zei hij grappend: "Ik kan het bestaan van of het niet bestaan ervan noch bevestigen noch ontkennen." Ook zei hij: “Het kost erg veel tijd om die films te schrijven. Daarnaast heeft Jay (regisseur Jay Roach) het razend druk met zijn nieuwste film. Maar… het ziet er goed uit!” Wellicht hebben de scenarioschrijvers de afgelopen drie jaar aan een script gewerkt en komt er binnenkort écht een vierde Austin Powers-film. Fingers crossed!

Bron: ANP/Veronica Superguide

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder