KLEM

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
KLEM

KLEM toch nog niet gestopt: er komt een film!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het is toch nog niet einde verhaal voor de Nederlandse hitserie KLEM. Na drie seizoenen komt er alsnog een vervolg in de vorm van een bioscoopfilm. Lekker!

Dat maakte distributeur September Film maandag bekend. De film heet - *tromgeroffel* - KLEM: de film en speelt zich voor een groot deel af in Italië. Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren pakken hun hoofdrollen uit de serie weer op!

KLEM: de film

De film gaat meteen verder waar de serie stopte. Marius en Kitty wonen nu alweer een tijdje in Italië, waar ze een wijngaard in Toscane op de kop tikten. Hugo gaat er vol goede moed heen om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Natuurlijk duurt het niet lang voor de situatie gruwelijk uit de klauwen escaleert.

Frank Ketelaar reageert

Het grote meesterbrein achter de show, scenarist en regisseur Frank Ketelaar, zei eerder stellig dat het wel afgelopen was met KLEM - daar is hij dus op teruggekomen. "Na mijn plechtige belofte dat de derde serie echt de laatste was ben ik toch gezwicht voor de verleiding om nog een toetje te serveren in de vorm van een film. Niet in de laatste plaats omdat ik benieuwd was hoe Marius en Kitty zich in Italië zouden redden. Wordt het Ik Vertrek of meer Gomorra met een oranje tintje?"

Waar gaat KLEM over?

Voor wie de serie nog niet gezien heeft (je hebt nog genoeg tijd om te bingen tot het bios-vervolg): KLEM vertelt over crimineel Marius Milner (Jacob Derwig) en de hooggeplaatste Belastingdienst-medewerker Hugo Warmond (Barry Atsma), die tegen elkaars zin in een zakelijke vriendschap met elkaar ontwikkelen. Dat is het korte verhaal. Ook nog leuk om te weten én het is tegelijkertijd een mega-aanbeveling: de Britse comedy legend Ricky Gervais noemde KLEM in een livestream (eind 2020) 'een van de beste series' die hij ooit zag. "Het is geweldig. Ik heb nog nooit een plot gezien dat zo goed in elkaar zit."

KLEM: de film moet ergens eind 2022 in de bios komen. Later zal omroep BNNVARA de film als een driedelige serie uitzenden op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder