Foute Vrienden op Vakantie Curacao

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Foute Vrienden op Vakantie Curacao

Klaas vertelt over masseren met een vis in Foute Vrienden op Curaçao

|
|

Laatste update:

Vanavond om 21:30 op RTL 5 begint het nieuwe seizoen van Foute Vrienden op Vakantie. Dit keer zijn ze niet gebleven in ons regenlandje, maar zijn ze afgereisd naar een warmer land. Wij spraken met Klaas van der Eerden, een van de vier foute vrienden, over zijn ervaringen met het programma.

Oude liefde

De foute vrienden komen dit seizoen samen op Curaçao om de voor elkaar bedachte opdrachten uit te voeren. Opnieuw veel sensatie, want ook nu zitten er weer interessante scènes tussen. Klaas van der Eerden is, na een seizoen niet mee te doen, weer te zien bij zijn “oude liefde”. Hij blikt met enthousiasme terug op de opnames van het programma. Zelf bedenkt hij graag gênante opdrachten voor de anderen, maar Pepijn, Pim en Albert-Jan hebben zo ook hun portie klaarliggen voor Klaas.

Rare opmerkingen

“De opdracht waarbij ik een duikinstructeur speel, vind ik wel heel ver gaan.”Via zijn oortje krijgt Klaas bevelen van de anderen te horen. Hij gaat een man die net met pensioen is duikles geven en omdat deze man al de 60 heeft aangetikt, kunnen de foute vrienden het niet laten om dat er even in te wrijven. “Hij was echt superfit en ik maar steeds rare opmerkingen maken over zijn leeftijd… Dat vind ik te privé en zo erg voor zo’n man,” vertelt Klaas. Hieronder zie je de clip van deze opdracht. 

Massage met een… vis?

De vrienden hebben een afspraak: geen lichamelijk contact met de mensen waar je de grap bij uitvoert. Maar bij een nieuwe uitdaging wordt die afspraak toch omgegooid. Ze mogen iemand masseren met een aantal vreemde voorwerpen. “Ik moest een oude man zijn voeten masseren en dat vond ik wel heel spannend. We waren ook een beetje jaloers op Pim, die een mooie meid als klant kreeg.” Pim Muda mocht deze vrouw masseren met een schepje, een witlof en als laatste: met een vis. “Na de massage zei de vrouw: “Dit was fantastisch!”” Bekijk het filmpje hieronder.

De geschikte straf

De vriendengroep kent elkaar al 18 jaar en weten dus precies welke straf het geschiktst voor iemand is. Zo hebben ze voor de minst sportieve vriend geregeld dat hij een wedstrijdje mee mocht spelen met de Nationale Rugbyploeg. Bij opwarming begint de komiek al: schouder tegen schouder begint de groep kreten uit te slaan. “We hoorden nog iets breken, maar gelukkig stond hij weer op,”vertelt Klaas over de wedstrijd. “De straffen gingen af en toe wel ver hoor, maar ik heb er enorm van genoten.” 

Social awkwardness is key

Wat het programma zo’n succes maakt, komt volgens Klaas door de social awkwardness van de groep. “Veel mensen komen naar mij toe en zeggen “Nodig mij een keer uit, ik zou alles durven!”. Maar dan ben je niet geschikt. De humor is juist dat je iets uitvoert wat je eigenlijk niet durft. Het is ontzettend lastig, bij de kleinste dingen kijken mensen je al gek aan.” Zo moet hij een keer voorwerpen in iemands winkelwagen gooien in de supermarkt. Wij begrijpen wel dat dat erg ongemakkelijk kan zijn!

Vanavond om 21:30 op RTL 5 kun je weer zien hoe de Foute Vrienden elkaar voor schut zetten. Allemaal vanaf Curaçao dus dan krijg jij je vakantiegevoel sowieso terug!

Lees verder