Kinderen spelen The Walking Dead na in omstreden fotoshoot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kinderen spelen The Walking Dead na in omstreden fotoshoot

Kinderen spelen The Walking Dead na in omstreden fotoshoot

|
|

Laatste update:

Fotografe Alana Hubbard maakte een fotoshoot van de beruchtste scènes uit The Walking Dead, maar dan nagespeeld door kinderen. De reacties waren op z’n zachtst gezegd nogal verdeeld…

Bloeddorstige zombies, ingeslagen hoofden, afgehakte ledematen, bebloede honkbalknuppels; de wereld van The Walking Dead is nu niet bepaald een ideale serie voor kinderen. Toch kan de doelgroep die zich normaal bezighoudt met Sesamstraat en Woezel en Pip ook best plezier beleven aan deze serie.

Dat bewijst de Amerikaanse fotografe Alana Hubbard. In een spraakmakende fotoshoot liet zij jonge kinderen (waaronder haar eigen vijfjarige zoontje en driejarige dochtertje) de gruwelijkste scènes uit The Walking Dead naspelen.

Het internet reageerde verdeeld op de bizarre shoot: veel mensen konden de humor er wel van inzien, maar anderen vonden het veel te ver gaan om foto’s van ‘dode’ kinderen op internet te plaatsen. Facebook haalde haar pagina dan ook na een regen van klachten offline.

De fotografe verdedigde zich door te zeggen dat de foto’s niet voor iedereen geschikt zijn en dat de ouders van de kinderen de foto’s heel mooi vonden. Inmiddels zijn de foto’s weer terug op Facebook. Met een waarschuwing, dat wel. Oordeel zelf!

Lees verder