Kim Kardashian op de Peoples Choice Awards van 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kim Kardashian op de Peoples Choice Awards van 2019

Kim Kardashian uit zorgen over Zwarte Piet: "verontrustend"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Niemand minder dan realityster Kim Kardashian West mengt zich in de alsmaar voortdurende Zwarte Pieten-discussie. Het Keeping Up With The Kardashians-fenomeen noemt de pieten "verontrustend". 

Kim deelt haar zorgen op Twitter. "This Dutch “tradition” called: “black pete” is disturbing!", zegt ze boven een Zwarte Piet-artikel van Al Jazeera. Hierin komt ook Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie aan het woord. 

Kim Kardashian

En dat is, euhm, toch effe ander nieuws dan een mislukte Halloween-familiefoto of een uit de hand gelopen foodfight met de andere Kardashians. Toch is Kim niet de enige Amerikaanse met felle kritiek op Zwarte Piet. Recent liet rapper Waka Flocka Flame weten Nederland te boycotten zolang Zwarte Piet niet wordt afgeschaft. En de Verenigde Naties schreven eerder al een rapport waarin werd opgeroepen Piet aan te passen.

Sinterklaas

Ondertussen is hier in Nederland het grote Sinterklaasfeest gewoon losgebarsten! Gisteren kwam de Goedheiligman aan in Nederland. Maar liefst 1,7 miljoen kids en ouders zagen op NPO 3 hoe Sint aankwam in Apeldoorn tijdens de grote Nationale Intocht. Dat zijn nog eens knallende kijkcijfers!

Lees verder