Kim Kardashian: ‘Heerlijk als mensen me onderschatten’

Kim Kardashian

Van nieuwe liefde tot nieuwe Disney+ show: never a dull moment als je Kim Kardashian heet. ‘Ik zing, dans en acteer niet, maar ik werk als een malle.’

‘Ik kan gewoon mijn leven leiden’

Ze heeft een nieuwe liefde, die zich liet brandmerken met haar naam. Ligt nog volop in vechtscheiding met Kanye West. Start het ene na het andere miljardenbedrijf. En ze keert met haar moeder en vier zussen óók nog eens terug met een wekelijkse realityserie, The Kardashians. Beroemd zijn om hoe beroemd ze is: that’s Kim K (41): “Ik zing, dans en acteer niet en hoef dat ook niet te doen. Ik kan gewoon mijn leven leiden en heb het daarmee gemaakt. Als je dan denkt dat ik het niet verdien: prima. Ik weet dat ik werk als een malle.

‘Niet slecht voor een meisje zonder talent’

Kims Instagram-volgersaantal (296 miljoen) is groter dan het aantal Netflix-abonnees wereldwijd. Volgens zakenblad Forbes is de Kardashian een geschatte 1,8 miljard dollar waard. En dat allemaal dankzij haar verschillende ondernemingen. Ze verdient momenteel vooral veel centen met haar beautylijn KKW Beauty, dat dit jaar nog een naamsverandering wacht om die ‘W’ van West te laten verwijderen. En met Skims, haar miljardenbedrijf in shapewear. Voor de nieuwe realityserie kreeg de hele familie voor twee seizoenen á veertig afleveringen minstens honderd miljoen dollar. Dat gaf Kim dit jaar al bijna uit aan haar privéjet: 95 miljoen dollar. Toen ze in 2016 voor het eerst op de cover van zakenblad Forbes kwam te staan als miljardair, zei ze: “Niet slecht voor een meisje zonder talent.”

‘Je komt erachter hoe we elkaar hebben ontmoet’

Om succesvol te blijven moet Kim non-stop in the picture staan. Dat lukt op Instagram, maar er gaat ook voor Kim niets boven oldschool tv. Gelukkig zag Disney het zitten. Wat we kunnen verwachten van The Kardashians? Het wordt wél meer een documentaire dan een realityshow, zegt Kim. En natúúrlijk komt Kims scheiding van Kanye, die nog als haar echtgenoot in de eerste aflevering schijnt te zitten, plus haar nieuwe romance met Pete aan bod. Kim: “Zoals hoe we elkaar ontmoet hebben en alle andere details die iedereen wil weten.” Dat de lovers wereldnieuws opleveren, daar weet deze Nederlander alles van.

Kim Kardashian en Kanye West
© Brunopress

‘Mijn droom: een succesvolle advocatenpraktijk’

Er is meer: in december haalde Kim een diploma waarmee ze in de leer mag als advocaat. Dit komt niet uit de lucht vallen: Kim zet zich al jaren in voor de hervorming van het strafrechtelijk systeem in de VS. Ze kreeg Donald Trump zover dat hij als president een vrouw na 21 jaar de rest van haar  levenslange straf kwijtschold. Voor een ander veroordeelde wist ze de doodstraf om te buigen naar levenslang. Nu wil deze Kardashian een eigen advocatenbureau starten waar ze mensen wil aannemen die ooit zelf in de gevangenis hebben gezeten. “Dat is mijn grote droom, een succesvolle advocatenpraktijk. Dat is de invloed van mijn vader, zijn werk zit al jaren in mijn ziel.”

‘Wat een dróóm om te stoppen Kim K. te zijn’

Ondertussen timmert ze door aan haar andere bedrijven, want Kim's middle name blijft ondernemer. “Ik zou toch wel gek zijn als ik niet op de kansen zou duiken die mijn kant op komen?” Dat het daardoor op sommige mensen overkomt alsof ze werkelijk álles wil verkopen, zit haar geen moment dwars. “Ik vind het heerlijk als mensen me onderschatten en dan later blij verrast zijn dat ik iets blijk te kunnen.”

Hoe die advocatenpraktijk samen moet met de rest, is nog even de vraag. Maar Kim weet zeker dat het goed komt. “Soms denk ik wel: wat een dróóm zou het zijn om over tien jaar te kunnen stoppen Kim K. te zijn.” Ambieert ze het echt, een leven buiten de spotlights? “Nee, dat dan eigenlijk ook weer niet.”

Vanaf donderdag 14 april is The Kardashians te zien op Disney+. Net als deze nieuwe films en series.

Tekst Claudia Witteveen. Dit artikel verscheen ook in de nieuwe editie van Veronica Superguide die nu in de winkel ligt.