Kijktip: Heeft Hitler zijn eigen dood in scène gezet?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kijktip: Heeft Hitler zijn eigen dood in scène gezet?

Kijktip: Heeft Hitler zijn eigen dood in scène gezet?

|
|

Laatste update:

Al decennialang zijn er geruchten dat Hitler geen zelfmoord heeft gepleegd in zijn bunker in Berlijn. In seizoen 2 van Hunting Hitler op History Channel komen er nieuwe documenten en aanwijzingen naar voren!

Geruchten

Op 30 april 1945 maakte de Duitse dictator een einde aan zijn leven. Althans, dat is al jaren de veronderstelling. Toch zijn er geruchten dat Hitler zou zijn gevlucht. CIA-veteraan Bob Baer en Amerikaans legercommandant Tim Kennedy gaan verder op de vraag: “Hoe zou Hitler ontsnapt kunnen zijn en wat voor sporen heeft hij achtergelaten?” Het begint er steeds meer op te lijken dat de dictator zijn eigen dood in scène heeft gezet.

FBI-database

Het vervolg op het eerste seizoen gaat van start aan de hand van een vrijgegeven FBI-database met meer dan 700 documenten over de Tweede Wereldoorlog. In een van de vele documenten schrijft J. Edgar Hoover, de toenmalige directeur van de FBI, dat de legerofficieren het lichaam van Hitler niet hebben kunnen vinden. Ook is er geen betrouwbare bron die definitief kan stellen dat Hitler dood is.

Zoektocht

Het History-team start een zoektocht vol hindernissen. Diep in de Argentijnse jungle vinden zij militaire constructies, sporen van Hitlers medicatie en munten van nazi-Duitsland. Waren de gevluchte nazi’s bezig met het plannen van een 4e Reich? Waren ze al bezig met het ontwikkelen van nucleaire wapens? Er is maar één manier om daar achter te komen en het onderzoek voort te zetten.

Je ziet Hunting Hitler vanaf vanavond elke zondag om 22.00 uur op History Channel. Je vindt deze zender bij Ziggo op kanaal 28 en bij KPN op kanaal 32.

Lees verder