De Twaalf

Veronica Superguide logo
De Twaalf

Kijktip: aangrijpende moordzaak in De Twaalf nu op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix verwijderde deze maand een hoop toppers, maar daardoor is er nu wel plek voor deze indrukwekkende misdaadserie! De Twaalf  volgtde dubbele moordzaak tegen schooldirectrice Frie Palmers. Een spannend juryproces waar je elke aflevering op het puntje van je stoel zit. Vanaf vandaag staan alle tien afleveringen op Netflix. Is Frie schuldig?

Duistere geheimen

Bij rechtzaken waar er een zwaar misdrijf is gepleegd, moet in België een volksjury bepalen of de verdachte schuldig is of niet. In De Twaalf betekent dit dat het leven van Frie Palmers in de handen ligt van de twaalf toegewezen juryleden. Zij moeten beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice. Frie wordt ervan beschuldigd jaren geleden haar beste vriendin te hebben vermoord en nu ook nog haar eigen dochter. De misdaadserie volgt niet alleen de emotionele rechtszaak, maar kijkt ook naar het leven van de verschillende juryleden. Heeft hun achtergrond invloed op hun beslissing? Al snel komen we erachter dat ook zij duistere geheimen met zich meedragen.

Wat is waar?

De Twaalf won vorig jaar de prijs voor beste scenario op het Canneséries festival. Scenarioschrijvers Sanne Nuyens en Bert Van Dael vertellen waarom ze het script meer vanuit de kant van de juryleden hebben verteld: "Het idee dat gewone burgers moeten oordelen over een ander vonden we interessant. Wat neem je mee uit je eigen omgeving? Door ook naar de levens van deze mensen te kijken, voelde het als een nieuwe insteek." aldus Sanne. De regisseur Wouter Bouvijn wil dat de kijkers ook zien hoe het is om die belangrijke keuze te maken en hoeveel druk er op de juryleden ligt. "Wat is waar? Wordt er gelogen? Het is aan de kijker om te ontdekken wat er echt is gebeurd." 

Kijktip: aangrijpende moordzaak in De Twaalf nu op Netflix

Toch zin in iets minder zenuwslopend? Hier vind je de 8 fijnste feelgood-films op Netflix!  Of lekker vieren dat het weekend is? Dit zijn de 7 beste films op Netflix om een drankspel bij te spelen. Proost! 

De Twaalf is vanaf vandaag te zien op Netflix!

Lees verder