Humberto Tan

Veronica Superguide logo
Humberto Tan

Kijkers vol lof over Humberto na statement tegen Baudet: 'Respect!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Aan de tafel van Humberto is het vaak erg gezellig, maar vanavond begon de talkshow-host de uitzending met een sterk statement. Dit leverde hem veel respect op bij de kijkers.

Thierry Baudet

Aanleiding voor Humberto om zich uit te spreken was Thierry Baudet, die niet bepaald een goede verhouding heeft met de media. Zo liep hij eerder al weg bij Jinek en tijdens een interview met Emma Wortelboer. Dit weekend deed Thierry een uitspraak over blanke heteromannen, die volgens hem geen aids kunnen krijgen. "Ik heb enorm lang getwijfeld of we er aandacht aan zouden moeten besteden, want de meeste collega's doen het niet", begint hij. Dit is namelijk niet de eerste onjuiste bewering die Baudet doet. Maar de uitspraak van dit weekend raakt Humberto persoonlijk: "De broers van Mark Rutte, de broer van Eberhard van der Laan, mijn broer: alle drie overleden aan de gevolgen van aids, zoals zoveel mannen en vrouwen. Maar Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje. Baudet, bedankt."

'Soms moet je niet zwijgen'

Dit statement leverde Humberto veel lof op bij Frits Spits, die ook aan tafel zat. "Ik vind het heel terecht dat Baudet steeds wordt gecorrigeerd als hij dit soort onzin vertelt." En ook de kijker kon de woorden van Humberto erg waarderen.

Humberto zie je elke zondag vanaf 21:30 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder