Beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau

Kijkers van Beau verbaasd: 'Mogen we helemaal niks meer?'

|
|

Laatste update:

Vorige maand sprak Beau van Erven Dorens in Beau zich uit over de sikh-gemeenschap die 3FM-dj Timur Perlin over zich heen kreeg na een van hun heilige nummers te gebruiken voor een mama appelsap. Beau vond vooral dat de sikh-gemeenschap niet moest zeiken. "Hou toch op man. Dat gedoe! Humor moet altijd een beetje over de rand zijn." Maar daar komt hij nu op terug.

‘Wat is dit voor iets ranzigs?’ 

Vorige maand was 3FM-dj Timur Perlin, de bedenker van de populaire radiorubriek mama appelsap, in de talkshow van Beau van Erven Dorens. In de mama appelsap-rubriek verzamelt hij niet-Nederlandse liedjes waarin zinnen nét klinken als Nederlandse zinnen. Vaak grappig, raar of een beetje ranzig. Aan tafel bij Beau liet hij een paar van die liedjes horen. Eén van die ‘mama appelsapjes’ is behoorlijk, tja, pikant. Het is een belangrijk mantra waarin je minutenlang “Ik kom klaar, zet die hoer op uw site” hoort. Beau kon er wel om lachen: “Wat is dat voor iets ranzigs?”

Maar óók hij kreeg de sikh-gemeenschap over zich heen en na uitleg waarom zij de mama appelsap absoluut niet grappig vonden, komt hij er nu op terug. Hij biedt zelfs zijn excuses aan en nodigt drie mensen van de gemeenschap uit aan tafel. Veel kijkers zijn het daar niet mee eens. “Wat een televisie… mogen we helemaal niks meer?”

Toch zijn er ook mensen die de wederhoor van Beau juist heel erg kunnen waarderen. “Ik vond het serieus mooi dit verhaal over het geloof Sikh.”

Beau is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4. Even terugblikken op eerdere uitzendingen? Eerder deze week waren kijkers het roerend eens met Beau toen hij de de gigantische jacht van Jeff Bezos bestempelde als 'proletengedoe' en sprak Najib Amhali eerlijk over zijn drugsgebruik.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder