spaanders wopke hoekstra

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
spaanders wopke hoekstra

Kijkers stuk om ‘Wopke Hoekstra’ in Spaanders-cabaret

|
|

Laatste update:

Spaanders eindigt elke week met cabaret. Vandaag schoven onder meer ‘Lieke van Lexmond’ en ‘Ankie Broekers-Knol’ aan om de week door te nemen. Het was echter Wopke Hoekstra die al zingend de show wist te stelen!

'Op een onbelast eiland'

‘Sophie Hermans’, ‘Adriaan van Dis’, ‘Lieke van Lexmond’ en ‘Ankie Broekers-Knol’ schoven bij Patrick Lodiers in Spaanders aan om de week door te nemen. Het ging over de Kinderboekenweek, over de invloed van de maanstanden én over de brievenbusfirma van demissionair minister van financiën Wopke Hoekstra. Als throwback naar de Spaanders-uitzending van vorige week bezong ‘Hoekstra’ de ophef op de melodie van Op een onbewoond eiland van Kinderen voor Kinderen.

Kijkers gaan Spaanders steeds meer waarderen

Op een onbelast eiland zijn de regels dubieus. ’t Is belastingvrij want lekker leven is een keus. Geen tientje taks dus je lacht je rot, spekt je pensioenenpot, ligt op je luie Liselot. Kijk eens wat ik ontwijk, geen btw-gezeik. Je wordt vanzelf rijk”, zo zong ‘Hoekstra’ in Spaanders. Kijkers gaan stuk om het stukje cabaret:

Toegegeven: sommige kijkers lopen nog steeds niet weg met ‘Kopspijkers-kloonSpaanders. Zo was er eerder een hoop kritiek op de caviarace. Toch lijken de meeste kijkers langzaamaan toch te ontdooien!

Spaanders zie je elke zaterdagavond om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder