Steenrijk, straatarm

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Steenrijk, straatarm

Kijkers Steenrijk, Straatarm: 'Wie is er rijk en wie is er arm?'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

Kijkers van het programma Steenrijk, Straatarm vonden het rijke gezin niet bepaald steenrijk ogen, maar het arme gezin leek volgens hen ook niet echt arm. “Ik zie vanavond even niet wie het arme en wie het rijke gezin is.”

Het gezin met de vette bankrekening bestond woensdag uit dj Mohsen en zijn ondernemende vriendin Willemijn, die onder andere de manager van Mohsen is, in crypto handelt en een eigen sieradenlijn heeft. Hun hobby is - heel toepasselijk - het kopen van designerkleding. Samen wonen ze in een loft in de binnenstad van Sittard.

Kijkers Steenrijk, Straatarm: 'Wie is er rijk en wie is er arm?'

'Ikea-laminaat'

Onder de rook van Rotterdam woont de 40-jarige Sharon met haar jongste dochter Givenny in een eengezinswoning. Het gezin kwam in de schuldsanering terecht en Sharon is door alle ellende die daaruit voortkwam van haar ex gescheiden. Hoewel ze inmiddels niet meer in de schuldsanering zit, heeft Sharon nog wel financiële zorgen en maakt ze zich zorgen om haar zieke moeder.

Het arme gezin is erg onder de indruk van de ruime loft en de inloopkast vol designertassen van Mohsen en Willemijn. Kijkers van Steenrijk, Straatarm vinden het huis daarentegen niet bepaald chic. Die mening lijkt vooral gebaseerd op de vloer in het huis, die niet overal even goed gelegd lijkt te zijn.

Kijkers Steenrijk, Straatarm: 'Wie is er rijk en wie is er arm?'

'Arm met airpods?'

Maar ook bij het arme gezin hebben de kijkers van Steenrijk, Straatarm twijfels. Volgens hen heeft de jongste dochter van het gezin kostbare airpods. Ook het feit dat de arme deelnemers veel dieren hebben schoot bij sommige kijkers in het verkeerde keelgat. Want hoe kun je dat betalen als je weinig geld hebt?

Dat nam niet weg dat een hoop kijkers de gezinnen aan beide kanten erg sympathiek vonden en lief voor zowel elkaar als voor het andere gezin, toen ze elkaar na afloop ontmoetten. Sterker nog, ze waren blij verrast dat ze zo veel sympathie hadden voor het rijke gezin. Iets wat heel vaak niet het geval is.

De laatste weken zijn er vaker enorm sympathieke gezinnen te zien in Steenrijk, Straatarm. Zowel de arme als de rijke gezinnen ontpoppen zich als warme families met een groot hart.

Je kijkt Steenrijk, Straatarm elke woensdag op SBS6 vanaf 20:30 uur.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder