Steenrijk Straatarm

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Steenrijk Straatarm
SBS

Kijkers Steenrijk Straatarm in discussie over bijdrage rijk gezin: ‘Ze hadden het ook niet hoeven doen’

|
|

Laatste update:

Kijkers van Steenrijk, Straatarm raakten in discussie over de aflevering van woensdag. Niet vanwege opschepperige influencers overigens, de twee liefdevolle gezinnen met het hart op de juiste plek werden juist geprezen. Ze hadden het ook niet hoeven doen.”

Naar Marbella

Jan en Claudia, met hun schitterende villa in Marbella, ruilen van huis en haard met Belinda en haar drie kinderen uit een Arnhemse volksbuurt. “We gaan naar Marbella! We gaan echt naar Spanje.” Voor Belinda en haar kinderen kan het avontuur nu al niet meer stuk.

Belinda heeft het als moeder van drie lastig met haar hoofd boven water te houden. Ook hebben haar jongens een flink rugzakje waardoor het leven er niet makkelijker op wordt.

'Ik ben heel blij voor hun'

Eenmaal in Marbella zijn de jongens door het dolle heen. Dat uitzicht, de vila, de bomvolle koelkast én natuurlijk het budget. Het belooft een hele bijzondere week te worden. “Duizendzevenhonderdvijftig per week?! Ik ben heel blij voor hun!”

Het gezin neemt ervan. Zo hebben ze hun eerste yogaklasje. “Ik dacht dat ik het saai zou vinden, maar valt wel mee eigenlijk. Misschien ga ik het wel vaker doen!” zegt een van de jongens. Ook worden de jongens in de watten gelegd tijdens het shoppen én kiest mama eindelijk iets moois uit voor zichzelf.

'Dat is gewoon niet te doen' 

Ondertussen valt het in Nederland een stuk zwaarder bij het boodschappen doen. Jan ziet er de lol wel van in maar Claudia heeft het een stuk zwaarder. “Ik vind het heel moeilijk zo puzzelen. Zeker bij het groente en fruit, wat ik heel belangrijk vind. Dat is gewoon niet te doen.”

'Een verrassing voor het gezin

Wél weten ze nog budget over te houden en daarmee de voorraadkastjes van de familie aan te vullen, een heel lief gebaar. Maar tijdens de ontmoeting hebben ze nóg een verrassing in petto voor Belinda en haar jongens. “Eigenlijk willen we jou nog een heel jaar volgen en zien, dus kijk maar”, zegt Jan. Ze krijgen één jaar lang, iedere maand een boodschappenpakket ter waarde van €60,-.

Een ontzettend lief gebaar. Maar op Twitter wordt er discussie gevoerd over het bedrag. “Eén boodschappenpakket per maand van 60 euro? Karig zeg.”

Naast de kritiek zijn er genoeg kijkers die het wel heel bijzonder vinden.Iedereen heeft commentaar op die €60, maar ze hadden ook niks kunnen doen. Ze kennen die vrouw niet eens. En daarnaast: hoeveel geven jullie maandelijks weg?”

 

Steenrijk, Straatarm zie je iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder