op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
op1

Kijkers Op1 kwaad om interview met Jorien ter Mors: 'Gênante tranentrekkerij'

|
|

Laatste update:

Kijkers van talkshow Op1 walgden van de interviewtechnieken van presentators Nadia Moussaid en Erik Dijkstra. Volgens hen 'dwongen' ze gast en drievoudig olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors tot emoties door door te vragen naar het overlijden van haar zus en haar vader.

De kampioene was te gast omdat ze een punt achter haar schaatsloopbaan heeft gezet. Het interview ging niet alleen om haar prestaties. De Op1-presentators vroegen vooral door naar het overlijden van de zus van de schaatster en haar vader, en of die gebeurtenissen ervoor hadden gezorgd dat ze wilde stoppen met schaatsen.

Kijkers Op1 kwaad om interview met Jorien ter Mors: 'Gênante tranentrekkerij'

'Trok het mentaal niet meer'

De sportster leek in eerste instantie niet erg aangedaan door de vragen van de Op1-presentators: “Het kost heel veel kracht om daaruit terug te vechten", antwoordde ze. "En zeker in topsport wegen die dingen heel zwaar. Uiteindelijk telt elk detail. Privé dit soort dingen meemaken is gewoon heel moeilijk. En daarbij merkte ik ook dit jaar weer: ik was er net weer bovenop en had het gevoel; 'ik sta er mentaal echt goed voor', en toen ging mijn zus helaas deze wereld verlaten. Dan merk je dat je daar zo'n klap van krijgt. Het is zo veel geweest, ik trok het mentaal niet meer.”

Kijkers Op1 kwaad om interview met Jorien ter Mors: 'Gênante tranentrekkerij'

'Schandalig'

Het leek einde onderwerp, totdat beelden van haar zieke vader werden getoond die haar feliciteerde na een wedstrijd. “Wat doet het met je, als je dat soort dingen terugziet”, vroeg Moussaid. Het bleek te veel voor de sportster, die in tranen uitbarstte. “M'n grootste fan was m'n vader”, legde ze uit. Kijkers vonden het gehengel naar emoties “schandalig”.

Het is niet de eerste keer dat kijkers niet gediend zijn van presentatietechnieken in Op1.

Op1 is doordeweeks rond 22.20 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder