Kijkers kunnen zonder Tom Egbers bij Studio Sport: 'Ik mis hem helemaal niet'

Kijkers lijken er niet heel rouwig om te zijn dat Tom Egbers voorlopig niet te zien is in Studio Sport. De kijkcijfers van het sportprogramma blijven stabiel.

Tom Egbers
© Brunopress

Kijkers zappen niet massaal weg nu Tom na jaren het sportprogramma niet meer presenteert. De tweede uitzending zonder de presentator heeft 1,9 miljoen kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het aantal kijkers is in lijn met de kijkcijfers die Studio Sport de afgelopen weken trok.

Afwezigheid

Op sociale media wordt er maar weinig gereageerd op de afwezigheid van Tom. Enkele kijkers laten weten dat ze het juist niet erg vinden: "Ik mis Tom Egbers helemaal niet." Een ander twittert dat het voor Tom ook niet vervelend is om thuis te zijn na het verlies van Ajax van Feyenoord. "Ieder nadeel heeft zijn voordeel: Tom Egbers hoeft vanavond zijn teleurstelling niet te verbergen."

Wangedrag

Tom is de laatste twee uitzendingen vervangen door Gert van 't Hof. Hij werd naar voren geschoven nadat Tom onder vuur kwam te liggen door het onthullende artikel in de Volkskrant over vermeend wangedrag van onder anderen Tom op de redactie van NOS Sport. Afgelopen vrijdag deed de presentator zijn verhaal in talkshow Khalid & Sophie. Hij erkende de affaire, die vanaf 2005 plaatsvond met een twintig jaar jongere collega. Volgens de presentator heeft hij alleen maar gezoend met de vrouw en brak hij de affaire na drie jaar af.

NOS Studio Voetbal zie je elke zondagavond rond 22.20 uur op NPO 1.

Bron: ANP / Veronica Superguide