De klas van Dream School

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De klas van Dream School

Kijkers komen op voor Dream School-jongeren na kritiek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren ging Dream School weer van start op NPO 3 en helaas ging daarmee ook de haat-sluis op twitter weer open. Gelukkig waren er meer dan genoeg kijkers die het juist opnamen voor de probleemjongeren uit het programma!

In Dream School begeleiden Lucia Rijker en Eric van ’t Zelfde jongeren die van school gingen. Nu krijgen ze allerlei gastlessen en de mogelijkheid om hun problemen aan te pakken én aan hun toekomst te werken. Zoals altijd is het ook nu weer een uiteenlopend groepje. De klas kreeg in aflevering één al meteen twee gastlessen: van Sylvana Simons (die volgende week terugkomt) én de onlangs bijna gestikte Hugo Kennis, winnaar van Expeditie Robinson.

Felle reacties

Op twitter vind je helaas vrij veel negatie reacties. Of zeg maar gerust: haatreacties. Volwassen mensen die zich kapot ergeren aan de jongeren en dat dan in vrij hatelijke taal opschrijven. Maar er zijn ook juist veel twitteraars die opkomen voor de kids. "Wat een moed om mee te doen aan Dream School en wat onnodig kwetsend en niet helpend is het commentaar op twitter", vindt kijker Barbara.

Steuntje in de rug

Maar er waren nog  meer kijkers die de vroegtijdige schoolverlaters een steuntje in de rug gaven! "Besef dat deze kinderen heel erg beschadigd zijn. Gedrag wordt ook bepaald door je verleden", legt ene Eva uit. "Mensen die zo beschadigd zijn verdienen juist dat stukje liefde wat ze altijd hebben gemist.

Dream School is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op NPO 3. Kijk aflevering 1 hier terug.

Lees verder