Kijkers in tranen door The Last of Us aflevering 3: ‘Ik was er niet klaar voor’

Het zombiedrama The Last of Us is een nieuwe hit op HBO Max en na aflevering 3 zijn veel kijkers helemaal verslingerd aan de serie. Op social media zijn de reacties grotendeels lyrisch.

The Last of Us

Dit nieuwtje bevat kleine spoilers voor The Last of Us aflevering 3.

De zombieserie op HBO Max kreeg al een hele positieve recensie van ons en sinds gisteren staat de derde aflevering op de streamingdienst. Volgens verschillende critici is dit een van de beste afleveringen van de serie. Het doet zeker iets anders dan je verwacht.

Doomsday prepper

In plaats van hoofdrolspelers Joel en Ellie, volgt de nieuwe aflevering Bill, gespeeld door Nick Offerman. Die ken je vast nog wel van Parks and Recreation maar in The Last of Us speelt hij een grimmige doomsday prepper.

Hij heeft z’n eigen paradijsje gecreëerd in het door zombies verscheurde Amerika, maar dan ontmoet hij een heel bijzonder persoon: Frank gespeeld door Murray Bartlett. De rest van de aflevering gaat over hun bloeiende relatie en de tegenslagen die ze te verduren krijgen.

Reacties op social media

Internationaal zaten veel kijkers in tranen en ook in Nederland klimt menig fan in de social media voor lof:

Anders dan de game

The Last of Us aflevering 3 is extra indrukwekkend omdat het tot nu toe het meest afwijkt van de computergame waarop de serie is gebaseerd. Bedenker en medeschrijver van de serie, Neil Druckmann, was bang dat de aflevering de fanbase zou verdelen. Misschien hoefden we dat niet te zeggen, want misschien verrast de fanbase ons. Misschien begrijpen ze nu waarom het een tv-show is.

The Last of Us krijgt iedere maandag een nieuwe aflevering op HBO Max. Een tweede seizoen is onlangs bevestigd.