• TV

Kijkers Giro555 stuk om sneer Britt Dekker naar Sywert van Lienden

Britt Dekker

Presentatrice Britt Dekker haalde maandag tijdens de speciale Giro555-actie uit naar Sywert van Lienden. “Dé uitspraak van vanavond!

Britt was een van de presentators tijdens het gemeenschappelijke programmaSamen in Actie voor Oekraïne van NPO, RTL en SBS, waarmee geld wordt opgehaald voor hulpverlening aan de bevolking van Oekraïne en omliggende landen.

Britt Dekker
© NPO

Bekend belpanel

De presentatrice van het YouTube-programma PaardenTV stelde de BN'ers die in het panel zaten – zoals de Meilandjes, Paul de Leeuw en Caroline Tensen – vragen, en kwam zo ook bij politica Lilianne Ploumen terecht. Zij vertelde over een vrouw van 90 jaar die haar verjaardagsgeld alvast doneerde, nog voor ze het had ontvangen.

Britt Dekker
© NPO

'Goeie voor Sywert'

“Wat goed! Ze geeft al uit voordat ze het heeft”, zei Britt. “Goeie voor Sywert. Negen miljoen, giro 555.” Hiermee doelt de presentatrice op Sywert van Lienden, die onlangs werd aangehouden vanwege de omstreden mondkapjesdeal waarbij hij miljoenen verdiende aan een deal die door velen onjuist werd aangezien als een liefdadigheidsproject. Kijkers gingen stuk om haar opmerking.