Denkend aan Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Denkend aan Holland

Kijkers Denkend aan Holland: 'Héérlijk programma'

|
|

Laatste update:

In het programma Denkend aan Holland, de Elfstedentocht varen presentatrice Janny van der Heijden en komiek André van Duin een alternatieve Elfstedentocht per boot. Die tocht ging deze aflevering langs Stavoren, Hindeloopen en Workum. En net als bij de laatste echte Elfstedentocht (nu 25 jaar geleden) halen de twee in elke stad een stempel, daarnaast ontmoeten ze de locals en Elfstedentocht-experts. Net als in het vorige seizoen vonden kijkers de chemie tussen de twee heerlijk.

Kijkers Denkend aan Holland: 'Héérlijk programma'

Koetjes en kalfjes

Hoewel er weinig spannends gebeurt in Denkend aan Holland, was dat juist waar kijkers voor vielen. Janny en André keuvelden met gasten of babbelden met elkaar terwijl André aan het roer stond en Janny in en om de boot rommelde. Kijkers genoten van het Friese landschap en de oer-Hollandse onderwerpen die langskwamen, zoals speklapjes, gebakken kibbeling, Fries suikerbrood en het koningshuis.

Kijkers Denkend aan Holland: 'Héérlijk programma'

Onderonsjes

Niet helemaal toevallig waren kijkers erg gecharmeerd van de grappen van André. Hoe hij z'n handen even afveegde aan een hond bijvoorbeeld, maar vooral de onderonsjes met Janny waren favoriet.

En voor iedereen die genoten heeft: de tocht is nog niet voorbij. Volgende week doen André en Janny Bolsward, Harlingen en Franeker aan.

Denkend aan Holland, de Elfstedentocht is zondag 16 januari om 21:36 te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder