Chateau Bijstand

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chateau Bijstand
TV

Kijkers Chateau Bijstand stuk om Martien Meilands Marktplaats-strategie

|
|

Laatste update:

Martien Meiland snapt niet helemaal hoe Marktplaats werkt in Chateau Bijstand. 'Ik kom niet meer bij dat Martien elke keer meer dan de vraagprijs wil bieden'

De tweede aflevering van Chateau Bijstand werkte op de lachspieren van kijkers. Maxime, Erica en Martien zijn nog altijd bezig om de nieuwe inboedel bij elkaar te kopen, wat ze deels op Marktplaats doen.

'Tientje is wel heel weinig'

Als Erica en Martien op beddenjacht gaan in Chateau Bijstand, is de eerste Marktplaats-advertentie die hen opvalt een bed dat te koop wordt aangeboden voor tien euro. “Wat willen we bieden? Ze vragen een tientje”, vraagt Erica aan Martien. “Twintig”, vindt de Chateau Meiland-coryfee. “Ze bieden een tientje! Dan zeg je acht euro, negen euro of een tientje”, legt Erica aan Martien uit, die het er nog steeds niet mee eens is. “Oh, maar ik vind een tientje wel heel weinig.”

Chateau Bijstand

'Wat doen die mensen raar!'

Martien snapt de verschillende zoekcriteria op Marktplaats ook niet helemaal: het instellen van een maximale afstand tot de verkoper, dat niet iedere verkoper z'n telefoonnummer op de site zet en hoe het bieden nou eigenlijk werkt – ondanks de uitleg van Erica. “Wat doen die mensen nou toch raar!”, vindt hij.

Chateau Bijstand

Moe van die man

Bij het tweede bed, dat voor twintig euro wordt aangeboden, roept Martien dat Erica dertig euro moet bieden. “Anders heb je straks niets!” Gelukkig voor het bijstandsbudget biedt Erica niet hoger dan de vraagprijs. Het derde bed kost veertig euro en natuurlijk vindt Martien ook hier dat ze vijftig moet bieden. “Ik word zo moe van die man”, besluit Erica de online beddenjacht. Kijkers van Chateau Bijstand gaan er vooral stuk van.

Chateau Bijstand kreeg nog voor het begon veel kritiek, wat na de eerste aflevering weinig veranderde. Volgens Omroep Max-baas Jan Slagter moeten de Meilandjes hun salaris doneren, en “zetten ze armoede te kakken” met Chateau Bijstand.

Chateau Bijstand is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder