De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Slimste Mens

Kijkers boos op Maarten van Rossem vanwege Johnny Depp 'doodschieten'-uitspraak

|
|

Laatste update:

Update

KRO-NCRV heeft tegenover Shownieuws gereageerd en verdedigt Maarten van Rossem. "In de uitzending van maandagavond ging het over de vele aandacht die wordt gegeven aan bekende personen, zoals ook aan Johnny Depp. Maarten maakte met een extreem voorbeeld duidelijk dat het hem niet interesseert, dat hij graag een ‘delete-knop’ wil in zijn hoofd om dit soort nieuws over bekende personen ook meteen weer te vergeten. Zijn uitspraak moet binnen deze context dan ook geenszins worden opgevat als een letterlijke doodsverwensing."

Hieronder volgt het oorspronkelijke nieuwsbericht.

Maarten van Rossem maakte in De Slimste Mens gisteravond een controversiële opmerking over Johnny Depp. “Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek.” De opmerking over de geplaagde acteur was grappig bedoeld, omdat Maarten geen letter meer kan lezen over z’n rechtszaak met ex Amber Heard. Toch zijn veel kijkers nu helemaal klaar met de professionele zeurkous.

Deleteknop

Maarten maakte de opmerking tijdens een rant over dat er veel te veel celebrity nieuws is. Er is niet aan te ontsnappen. Er zit geen knop in je hoofd: delete. Dat zou ik de evolutie nou graag willen opdragen: een deleteknop. Dat je al die lulkoek over die zangeressen, over die ruziemakende echtparen, Will Smith, de hele santenkraam, dat je dat op zou kunnen ruimen.”

Twitter boos op Maarten van Rossem

De Johnny Depp-uitspraak schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Twitter staat vol met pissige tweets naar het De Slimste Mens-jurylid.

‘Niet goed snik’

Maarten van Rossem maakt wel vaker een harde opmerking in de quiz. Sterker nog, vlak voor z’n Johnny Depp doodschietopmerking, noemde hij Martien Meiland “niet goed snik” omdat hij op de PVV stemde. Ook had hij onlangs kritiek op de studie van Prinses Amalia.

Het laatste nieuws over de Johnny Depp – Amber Heard rechtszaak, de Will Smith Oscar-klap en de perikelen van de familie Meiland, vind je natuurlijk op Veronica Superguide!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder