Fidan Ekiz en Renze Klamer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fidan Ekiz en Renze Klamer
OphefTalkshowTV

Khalid en Sophie reageren op ontslag Fidan Ekiz en Renze Klamer

|
|

Laatste update:

Talkshow Khalid & Sophie had de eerste controverse al te pakken vóór de première op tv. Kijkers waren teleurgesteld dat het programma De Vooravond, met Fidan Ekiz en Renze Klamer, plaats moest maken voor het nieuwe duo. Sophie Hilbrand en Khalid Kasem reageren in de nieuwe editie van Veronica Superguide op de ophef: ‘Ik had Renze en Fidan niet kunnen redden door nee te zeggen.’

Lees hier het hele interview met Khalid & Sophie.

Na het stoppen van De Vooravond kreeg vooral Sophie Hilbrand het flink voor de kiezen. De presentatrice kreeg van de ophef niet zo veel mee, en wát ze las vond ze niet terecht. “Ik vind Fidan Ekiz een heel leuke presentator en snap dat kijkers haar graag zien. En natuurlijk was het voor hen wel heel vervelend, maar het was niet mijn keuze om met De Vooravond te stoppen. Ik had Fidan en Renze ook niet kunnen redden door ‘nee’ te zeggen, want het besluit was toch al genomen.”

Khalid en Sophie lopen zélf ook risico

Khalid denkt er een beetje hetzelfde over als Humberto Tan, die laatst in Zomergasten vertelde dat hij als ‘gezicht’ van RTL Late Night zijn redactie probeerde te beschermen. “Vergeet niet dat je als presentator bovengemiddeld beloond wordt. Dan vind ik, dan hoort het er ook bij dat je programma stopgezet kan worden. Dat risico lopen we zelf ook.”

Fidan Ekiz vond een onderkomen als presentatrice van Op1, terwijl Renze Klamer zelfs zijn eigen talkshow kreeg op RTL4. Het nieuwe seizoen van Khalid & Sophie begint op maandag 29 augustus, vanaf 19:00 uur, op NPO1.

Dit artikel verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder