Khalid en Sophie-kijkers verbaasd over gast in Wim de Bie-special

Naar aanleiding van het overlijden van Wim de Bie stond Khalid & Sophie vandaag volledig in het teken van de televisiemaker. De redactie nodigde naast vakgenoten als Annet Malherbe, Roel Maalderink en Erik van Muiswinkel ook politiek duider Wouke van Scherrenburg uit, en dat viel niet in goede aarde.

Khalid en Sophie
© BNNVARA

Roel Maalderink maakt zelf een satirisch programma en Annet Malherbe werkte jarenlang met Wim, maar waarom Wouke er zat, bleef onduidelijk. Om haar aanwezigheid nog enigszins te rechtvaardigen, strooide Khalid hier en daar wat vragen (‘wat was de invloed van Wim in Den Haag?’) haar kant op, maar volgens kijkers leverde dit weinig interessants op.

Khalid, Sophie en Wouke

“Waarom Wouke?”, vraagt een kijker zich af. “Wouke zit vaker bij Khalid en Sophie dan Khalid en Sophie”, valt een andere kijker op. Eentje stelt voor om Khalid en Sophie voortaan ‘Khalid, Sophie en Wouke’ te noemen.

Cameraman Paul

Toch waren er ook kijkers die de ode aan Wim en zijn legendarische typetjes juist wel konden waarderen. “Fijn om zoveel dierbare herinneringen aan van Kooten en de Bie langs te zien komen”, aldus een kijker. Ook de bijdrage van Paul, die jarenlang achter de schermen met Wim werkte, werd gewaardeerd. “Geweldig, de zo bescheiden cameraman Paul die bijna 30 jaar mede bepalend was voor legendarische televisie."

Khalid en Sophie is iedere werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1.