Kevin Spacey opent Tony Awards in jurk

Veronica Superguide logo
Kevin Spacey opent Tony Awards in jurk

Kevin Spacey opent Tony Awards in jurk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kevin Spacey ging tijdens zijn openingsnummer als presentator van de musical-awardshow de Tony Awards gehuld in jurk het podium op. De House of Cards-acteur zong als actrice Norma Desmond het nummer As If We Never Said Goodbye.

Kevin uit de kast?

Het nummer was onderdeel van een veel langere medley uit genomineerde theaterproducties. De House Of Cards-acteur zong eveneens over zijn vermeende homoseksualiteit. Hij onderbrak As If We Never Said Goodbye na de woorden "I'm coming out", de Engelse uitdrukking voor uit de kast komen. "Wacht, nee nee", grapte de acteur. Bekijk zijn hele performance hierboven.

Bill Clinton

Spacey staat bekend om zijn imitaties van beroemdheden. Tijdens de awardshow nam de acteur oud president Bill Clinton op de hak met een fantastische performance waarin hij tevens fel uithaalde naar Trump. “Dit seizoen zit al vol drama, en we hebben zeker een paar verrassende winnaars. Dan heb ik het niet eens over de Tony Awards”. De Amerikaan verscheen daarnaast als zijn House of Cards-karakter Frank Underwood en deed een imitatie van wijlen presentator Johnny Carson.

Dear Evan Hansen

Dan de Tony's zelf: de grote winnaar van de avond was Dear Evan Hansen. De musical, over een sociaal onhandige middelbare scholier die in de nasleep van een tragedie zijn plek op school vindt, won de Tony Award voor Beste Musical en mocht nog vijf andere Tony's ophalen. Hoofdrolspeler Ben Platt won de prijs voor beste acteur. Andere winnaars waren onder meer Bette Middler voor haar rol in Hello Dolly, die ook de award voor beste revival won. Kevin Kline mocht een award ophalen voor zijn werk in Present Laughter, Cynthia Nixon voor haar rol in The Little Foxes en Laurie Metcalf kreeg een beeldje voor haar aandeel in A Doll's House, Part 2.

Lees verder