Kevin Spacey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kevin Spacey
HollywoodOphef

Kevin Spacey ontkent aanklachten seksueel misbruik

|
|

Laatste update:

Kevin Spacey heeft donderdag in de Britse rechtbank aanklachten van seksueel wangedrag tegen hem ontkend. De Amerikaanse acteur moet voor de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk verschijnen omdat hij door drie mannen wordt beschuldigd van in totaal vijf zedendelicten.

Incidenten

In vier aanklachten gaat het om aanranding van twee verschillende mannen. De derde man beschuldigt de nu 62-jarige acteur van "penetratie zonder toestemming". De incidenten waarvan Spacey beschuldigd wordt, vonden plaats tussen maart 2005 en april 2013, toen Kevin artistiek directeur was van een theater in een Londense wijk. De eerste zitting in de zaak was op 16 juni, waar Kevin zelf ook bij aanwezig was. Toen sprak hij alleen om zijn naam, geboortedatum en adres te bevestigen.

Grensoverschrijdend

De Hollywood-acteur, die een comeback gaat maken, werd in 2017 door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zorgde ervoor dat hij kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

Tijdens een eerste hoorzitting in juni zei Patrick Gibbs, de advocaat van Kevin, al dat zijn cliënt de aanklachten "ten stelligste" ontkent. Het proces tegen de acteur begint op 6 juni 2023. Dat zal ongeveer twee tot vier weken duren.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder