Kevin Spacey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kevin Spacey
Ophef

Kevin Spacey moet schadevergoeding betalen aan House of Cards-makers

|
|

Laatste update:

Hij ontkent zelf in alle toonaarden, maar Kevin Spacey moet tóch dokken vanwege de aanklachten van seksueel wangedrag aan zijn adres. De Amerikaanse acteur moet van de rechter een schadevergoeding van 31 miljoen dollar betalen aan de makers van de Netflix-serie House of Cards. Hij werd vanwege de beschuldigingen uit het laatste seizoen van de populaire serie geschrapt.

Contractbreuk

De advocaten van Kevin waren in hoger beroep gegaan tegen een eerdere uitspraak van de rechter dat een schadevergoeding aan productiehuis MRC betaald moest worden. De rechter vindt echter dat de acteur contractbreuk heeft gepleegd en de protocollen rond intimidatie op de werkvloer heeft geschonden. Daarom moet hij de schadevergoeding van omgerekend 30 miljoen euro aan de makers van de serie toch betalen.

Frank Underwood

In House of Cards speelde Kevin de rol van de Amerikaanse politicus Frank Underwood, tot hij in 2017 ontslagen werd. In het zesde en laatste seizoen speelde Robin Wright, die in de serie de echtgenote van Frank speelt, als enige de hoofdrol. Het seizoen werd ook ingekort. Volgens MRC leed het bedrijf hierdoor enorme verliezen.

Meerdere aanklachten

De eerste aanklacht voor aanranding kwam van collega-acteur Anthony Rapp in 2017, maar Kevin is hiervoor nooit vervolgd. Dit jaar werd de acteur opnieuw beschuldigd, dit maal van aanranding en 'penetratie zonder toestemming' bij nog eens drie mannen. Jarenlang had de Hollywood-acteur het lastig om nog rollen te vinden vanwege de beschuldigingen. Toch maakt de acteur zijn comeback in de historische dramafilm 1242 - Gateway to the West.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder