Kevin Spacey, Ansel Elgort en Jamie Foxx in featurette Baby Driver

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kevin Spacey, Ansel Elgort en Jamie Foxx in featurette Baby Driver

Kevin Spacey, Ansel Elgort en Jamie Foxx in featurette Baby Driver

|
|

Laatste update:

Fan van auto’s, actie en goede muziek? Dan is dit wellicht wat voor jou. In een voorproefje van Baby Driver vertellen hoofdrolspelers Kevin Spacey, Ansel Elgort, Jamie Foxx en Jon Hamm je wat deze actiefilm zo speciaal maakt.

Baby Driver

In Baby Driver speelt Ansel ‘The Fault in Our Stars’ Elgort het karakter Baby. Baby is een vluchtautobestuurder die samen met een groep criminelen overvallen pleegt. Wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet en verliefd wordt, wil hij zo snel mogelijk uit het giftige wereldje ontsnappen. Klein probleempje: zijn baas (Kevin Spacey) wil hem niet laten gaan. Als een geplande kraak niet verloopt zoals verwacht, moet hij racen voor de liefde, zijn leven en zijn vrijheid.

Actiemusical

Het meest opvallende aan de film is ongetwijfeld de soundtrack. Baby heeft als jong kind gehoorschade opgelopen en gebruikt muziek om zijn oorsuizen te overstemmen. De film heeft dan ook een soundtrack waar je U tegen zegt. Een handjevol critici noemde Baby Driver zelfs een actiemusical. De Nederlandse band Golden Earring was ook al te horen in een trailer voor de film.

Edgar Wright

De film wordt geregisseerd door Edgar Wright. Het is zijn eerste film sinds 2014. Wright werd beroemd met de Britse komedies Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Toch is Baby Driver net even anders. Volgens de regisseur zitten er komische elementen in de film, maar ligt de focus vooral op snoeiharde actie.

Baby Driver draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.

Lees verder