Keiharde start van Kamp van Koningsbrugge: 'Inspirerend staaltje doorzettingsvermogen'

Ray en Dai staan weer klaar om de groep compleet af te matten in een nieuw seizoen van Kamp van Koningsbrugge (lees hier onze recensie). Tot vreugde van de kijkers, dit keer zónder BN'ers. Zoals we gewend zijn begint dat weer behoorlijk hard. Van kotsen in het gras tot aan de eerste twee afvallers na een loodzware start; de nieuwe afleveringen zijn weer begonnen!

KVK
© AVROTROS

Kamp van Koningsbrugge is weer begonnen en dat hebben de deelnemers geweten. Hoewel er een strenge voorselectie heeft plaatsgevonden om de doorzetters van de watjes te kunnen onderscheiden blijkt de start van het loodzware trainingskamp al meteen enorm pittig. Twee deelnemers moeten al voor het einde hun naamplaatje van hun arm trekken en hun rugzak weer richting huis trekken.

Eerste afvallers

Het was de grote droom van Mick; meedoen aan Kamp van Koningsbrugge. Na een speedmars van negen kilometer met twintig kilo op de rug, zag hij het eigenlijk al niet meer zitten. Nog voordat ze het gevreesde kamp bereiken, trekt Mick het écht niet meer. Zijn conditie laat hem zwaar in de steek en Ray moet noodgedwongen zijn naamplaatje van zijn arm trekken. Ondertussen kotst een andere deelnemer het gras onder door de uitputting en inspanning. Ook Marty redt het daadwerkelijke kamp niet. Omdat hij door zijn rug is gegaan kan hij zijn training niet voortzetten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

KVK
© AVROTROS

Vrouwen zijn niet te onderschatten

Kijkers hebben lang gewacht op het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge en dat lange wachten wordt weer beloond. "De eerste uitzending was weer top", deelt een kijker op Twitter. "Prachtige televisie", schrijft een ander. Veel kijkers roemen ook de dames die zich deze keer weer onderdompelen in de training voor Special Forces: "Terwijl een aantal kandidaten het avontuur vroegtijdig verlaten, zijn alle vrouwelijke deelnemers nog in de race. Een inspirerend staaltje doorzettingsvermogen en kracht. Ze laten zien dat ze niet te onderschatten zijn!"

Meer lezen? Check onze overzichtspagina en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Kamp van Koningsbrugge.

Kamp van Koningsbrugge is iedere donderdagavond rond 20.30 uur te zien op NPO 1.