Katja Herbers over Westworld: ‘Het zit zó goed in elkaar!’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Katja Herbers over Westworld: ‘Het zit zó goed in elkaar!’

Katja Herbers over Westworld: ‘Het zit zó goed in elkaar!’

|
|

Laatste update:

Zeg je date af, cancel de sportschool en vergeet die deadline: het tweede seizoen van de HBO-serie Westworld begint vanavond! Nieuw lid van de cast is de Nederlandse Katja Herbers, die het soms nog niet kan geloven.

Totale chaos

Op 16 april loopt ze samen met haar vader over de rode loper tijdens de première van Westworld in Los Angeles. "Onlangs heb ik de eerste aflevering van het eerste seizoen met hem gekeken en uitgelegd waar de serie over gaat. Maar over het tweede seizoen kan ik haast niets vertellen."

Maar haast niets is niet niets, dus wat dan wel? "De slogan van het tweede seizoen is Chaos takes control." Zelf speelt Herbers het personage Grace, dat haar entree maakt wanneer er – goh – totale chaos heerst. "Mijn personage is een ‘seasoned guest’, dat wil zeggen dat ik goed ben in het spel; ik ben er al vaker geweest."

Complex

Fan vanaf het eerste uur was Herbers niet. "Toen ik auditie ging doen, heb ik de hele serie wel in één ruk uitgekeken. Toen was ik wel fan, het zit zó goed in elkaar." En dat is tegelijkertijd een van de dingen die het zo moeilijk maakt om te volgen, ook op de set. "De cast wordt met opzet niet alles verteld. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal nog veel complexer in elkaar zit dan ik tijdens het draaien heb kunnen vermoeden."

Dat de ingewikkelde serie enorm veel fans heeft, is natuurlijk geen geheim. Er zijn zelfs Westworld-poppetjes, -dekens en -shirts te koop. Die zullen we van de Nederlandse romcom Weg van Jou niet zo snel tegenkomen. Hoe ga je in hemelsnaam om met deze gekte?

"Ik heb geprobeerd er zo normaal mogelijk mee om te gaan door te denken: wat ga ik doen vandaag? Oh, iets met een serie. Toch heb ik een poos gedacht dat het een vergissing moest zijn dat ik gecast was. Of dat ik alsnog eruit geknipt zou worden."

Nou Katja, inmiddels kunnen we met gerust hart zeggen: you nailed it!

Het tweede seizoen van Westworld is vanaf vandaag te zien bij HBO.

Lees verder