Kaskraker Bon Bini Holland 2 bekroond met Platina Film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaskraker Bon Bini Holland 2 bekroond met Platina Film

Kaskraker Bon Bini Holland 2 bekroond met Platina Film

|
|

Laatste update:

Deze maand ging Bon Bini Holland 2 in première. En ondanks de zware concurrentie, is deze komedie van eigen bodem een regelrechte kaskraker!

‘Unieke prestatie’

De toch al goedlachse comedian Jandino Aspiraat heeft op de valreep van 2018 nog een reden om vrolijk te zijn. Zijn film Bon Bini Holland 2 is namelijk bekroond met een Platina Film. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de film minstens 400.000 bezoekers hebben getrokken. Dit vervolg flikte dat in slechts drie weken. Het Nederlands Filmfestival, dat de prijs uitreikt, noemt dat een ‘unieke prestatie’!

Zoete overwinning

Om even aan te geven hoe bijzonder het is: Bon Bini Holland 2 is pas de tweede Nederlandse film die dit jaar een Platina Film in ontvangst mocht nemen. Alleen Bankier van het Verzet ging deze komedie voor! De overwinning zal extra zoet smaken omdat Jandino het moest opnemen tegen grote najaar-releases als Aquaman, Mary Poppins Returns en redactiefavoriet Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Concurrentie

In Bon Bini Holland 2 probeert Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) voor zich terug te winnen. Tot overmaat van ramp krijgt hij concurrentie uit onverwachte hoek. Om zijn plan te laten slagen, roept Robertico de hulp in van al zijn familie en vrienden. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Lees verder