Kandidaat Miljoenenjacht gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechter

Veronica Superguide logo
Kandidaat Miljoenenjacht gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechter

Kandidaat Miljoenenjacht gaat in hoger beroep tegen uitspraak rechter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De rechtszaak rond de rode knop in Miljoenenjacht is nog steeds niet ten einde. Vandaag werd bekend dat kandidaat Arrold van den Hurk in hoger beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank.

Hoofdprijs

Van den Hurk drukte in 2013 op de rode knop in het RTL-programma Miljoenenjacht. Hierdoor sloot hij een deal met de bank voor 125.000 euro. Naar eigen zeggen drukte de kandidaat echter per ongeluk op de knop. Hij wilde namelijk graag doorspelen. De producent gaf aan dat dit niet mogelijk was, waardoor hij geen kans meer maakte op het koffertje waar de hoofdprijs van vijf miljoen euro inzat.

Proces

Hierop spande Van den Hurk een proces aan tegen het RTL-programma. Maar de rechter besliste in september vorig jaar al dat producent Endemol niets verkeerd heeft gedaan in de Miljoenenjacht-kwestie. “Als er op de knop wordt gedrukt, is het spel is afgelopen", zo oordeelde de rechter. Maar Van den Hurk laat het hier niet bij zitten. Advocaat Peter Plasman zegt namens zijn cliënt in beroep te gaan, omdat in de spelregels staat dat het spel pas is afgelopen wanneer een prijs wordt geaccepteerd. “En dit heeft Van den Hurk niet gedaan", aldus de raadsman.

Lees verder